Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Novadu apvienība ir viena no senākajām profesionālajām/interešu apvienībām, kas darbojas LPS ietvaros. Tās uzdevums ir iestāties par novadu interešu aizsardzību, veicināt to ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī sadarbību savstarpēji un ar citām institūcijām. Novadu apvienība apvieno Latvijas novadu pašvaldības, kas ir Latvijas Pašvaldību savienības biedri.  

Atbildīgā persona no LPS – Nauris Ogorodovs, tehnisko sistēmu administrators, padomnieka palīgs (e-pasta adrese: nauris.ogorodovs@lps.lv).

Novadu apvienība darbojas saskaņā ar Novadu apvienības nolikumu.

Novadu apvienības valdes sēdes parasti notiek katra mēneša pēdējā otrdienā plkst.13 Latvijas Pašvaldību savienības ēkā, Rīgā, Mazajā Pils ielā 1.

Novadu apvienības valdes sastāvs:

Nr.

Vārds, uzvārds

Pašvaldība

1.

Guntis Libeks

LPS priekšsēža vietnieka p.i., Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs

2.

Vents Armands Krauklis

Valkas novada pašvaldības;

RACA priekšsēdētājs

3.

Visvaldis Jansons

Vaiņodes novada pašvaldība

4.

Vija Jablonska

Priekules novada pašvaldība

5.

Ināra Silicka

Kārsavas novada pašvaldība

6.

Maruta Plivda

Preiļu novada pašvaldība

7.

Sandra Kapteine

Rugāju novada pašvaldība

8.

Jānis Zuments

Naukšēnu novada pašvaldība

9.

Guntis Gladkins

Rūjienas novada pašvaldība

10.

Aivars Okmanis

Rundāles novada pašvaldība

11.

Guntis Libeks

Jaunjelgavas novada pašvaldība

12.

Leons Līdums

Aizkraukles novada pašvaldība

13.

Agris Lungevičs

Madonas novada pašvaldība

14.

Vita Paulāne

Stopiņu novada pašvaldība

15.

Indulis Trapiņš

Ikšķiles novada pašvaldība

16.

Egils Helmanis

Ogres novada pašvaldība

17. Dainis Karols Talsu novada pašvaldība

 

Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Novadu apvienības valdes sēde 27. februārī (2018)

27. februārī Latvijas Novadu apvienības Valdes sēdē, izskatot pirmo no septiņiem darba kārtības jautājumiem, apvienības priekšsēdētājs Gints Kukainis pirmajiem deva vārdu Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas priekšsēdētājai akadēmiķei Baibai Rivžai un biedrības “Latvija pasaulē” pārstāvim Andrim Ruģēnam, kuri informēja par LZA gatavību sadarbībai ar pašvaldībām, lai veicinātu inovatīvu zinātnes produktu ienākšanu uzņēmējdarbībā. Pērn Zinātņu akadēmija sadarbībā ar pašvaldībām un uzņēmējiem rīkoja piecus reģionālos forumus, un tādi būs arī šogad. Pirmais notiks jau šonedēļ – 7. martā Dobelē, bet 27. martā foruma mājvieta būs Olainē. Aprīlī LZA kopā ar biedrību “Latvija pasaulē” organizēs konferenci par Latvijas tautsaimniecības attīstības perspektīvajiem virzieniem, kurā ar savu redzējumu iepazīstinās Latvijas vadošās politiskās partijas.

Novadu vadītāji tika iepazīstināti ar vairākiem jaunumiem likumdošanas jomā. LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča informēja par noteikumu projektu “Publikas personas mantas iznomāšanas noteikumi”, kam paredzētais spēkā stāšanās laiks ir šāgada 1. jūnijā. Noteikumi paredz būtiskas izmaiņas, tāpēc LPS tuvākajā laikā rīkos videokonferenci pašvaldībām ar Finanšu ministrijas pārstāvju līdzdalību.

LPS padomniece juridiskajos jautājumos Vineta Reitere iepazīstināja ar “Valsts pārvaldes reformu plānu 2020” un tajā iekļauto ieteikumu pašvaldībām samazināt nodarbināto skaitu par 6%, ko pašvaldības neatbalsta.

Analizējot izmaiņas sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, LPS padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe aicināja pašvaldības atbalstīt “ECO Baltia” akciju par stikla šķirošanas konteineru uzstādīšanu pašvaldībās, slēdzot trīspusēju līgumu – pašvaldība, “Eco Baltia” un atkritumu apsaimniekotājs. Tāpat viņa norādīja uz vairākiem problēmjautājumiem nozarē kopumā.

Par tikšanos ar labklājības ministru Jāni Reiru un tālāko rīcību asistenta pakalpojumu pilnveidošanā pārdomās dalījās LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte. Pašvaldības satrauc jaunā iniciatīva attiecībā uz asistenta pakalpojumiem, jo ministrija piedāvā C variantu, ka 95% līdzfinansējumu pakalpojuma tiešajiem izdevumiem nodrošinās valsts, savukārt 5% līdzfinansējums būtu jānodrošina pašvaldībām. Sarunas par šo piedāvājumu vēl turpinās.

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Guntis Libeks un Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas priekšsēdētājs Guntis Gladkins informēja par izskatītajiem jautājumiem un aktualitātēm abās komitejās. Savukārt LPS priekšsēdis Gints Kaminskis atzīmēja, ka biļetes pašvaldībām uz Dziesmu un deju svētkiem rezervētas pēc šāda principa: pašvaldība – kolektīvu skaits – dalībnieku skaits x 2 uz katru no diviem lielajiem koncertiem, bet tālāk katra pašvaldība biļetes varēs dalīt pēc saviem ieskatiem un godaprāta.

Sniedze Sproģe pastāstīja par ieceri, ar ko klajā nākusi Rīgas pilsētas dome, aicinot pārējās pašvaldības to atbalstīt. Šī iniciatīva paredz Rīgā, Barikāžu laukumā (Torņu ielā 4), pārkrāsot sienu, uz kuras attēloti Latvijas pilsētu ģerboņi, un izvietot uz tās visu 119 pašvaldību ģerboņus.

Novadu apvienības priekšsēdētājs Gints Kukainis aicināja kolēģus izteikt priekšlikumus, kādi jautājumi būtu jāiekļauj turpmākajās Novadu apvienības Valdes sēdēs.

Novadu apvienības Valde vienojās, ka turpmāk sēdes tiks organizētas arī izbraukuma veidā. Nākamā Novadu apvienības Valdes sēde notiks 27. martā, kā ierasts - plkst. 13.

Plašāka informācija par Novadu apvienību:

Andra Rakšte

Tālrunis: +371-67508523

Mobilais t.: +371-26343430

e-pasts: andra.rakste@lps.lv

      

Prezentācija - Publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumi
Prezentācija - Atkritumu apsaimniekošana pašvaldībās
Darba grupa asistenta pakalpojuma pilnveidošanai materiāli 8.sanāksmei 23.02.2028