Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komitejas sēde 20.februārī (2018)

Pašvaldību savienības Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē 20. februārī komitejas priekšsēdētāja Ligita Gintere pirmajām vārdu deva Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja vietniecei Agrai Bērziņai un projekta vadītājai Lienei Voroņenko, kuras informēja par darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa (SAM 8.3.2) “Palielināt atbalstu vispārējās izglītības iestādēm izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” pasākumiem “Atbalsts nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošanai izglītojamo talantu attīstībai” (SAM 8.3.2.1.) un “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” (SAM 8.3.2.2.). Projektu prezentācija pieejama LPS interneta vietnē šeit.

Darba kārtības otrais jautājums bija veltīts specifiskā atbalsta mērķa (SAM 8.3.4.) “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus” projekta PuMPuRS mērķiem un rezultātiem, ar ko iepazīstināja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča un projekta vadītāja Gunta Kraģe. Viņas pastāstīja, ka IKVD noslēgusi 48 sadarbības līgumus ar pašvaldībām un šajā mācību gadā projektā plānots iesaistīt 268 izglītības iestādes, sadarbības partneru pašvaldībās – 30 internātpamatskolas. Projekta aktivitātēm var sekot līdzi interneta vietnē www.pumpurs.lv, kā arī www.facebook.com/pumpurs.lv; #PuMPuRS.

Par darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķi (SAM 8.3.5.) “Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” informēja Informācijas un karjeras atbalsta departamenta direktore Inta Asare. Pašvaldībām noderīgs varētu būt viņas aicinājums ieskatīties VIAA uzturētajā vietnē: www.profesijupasaule.lv.

Komitejā sniegtās prezentācijas un videoieraksts pieejams šeit.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

 

 

 

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Projekts Nr.8.3.2.1./16/I/002 “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai”
Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa (SAM 8.3.4.) “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus” projekta PuMPuRS mērķi un rezultāti.
Projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” Nr.8.3.5.0/16/I/001