Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēde 10. janvārī (2018)

LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē 10. janvārī, ko vadīja komitejas priekšsēdētājs Guntis Gladkins un padomniece Ivita Peipiņa, tika izskatītas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) likumdošanas iniciatīvas likumam “Par zemes dzīlēm”, ar ko iepazīstināja VARAM Vides aizsardzības departamenta Vides kvalitātes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vecākā referente Guna Eņģele-Volkova. Viņa pastāstīja par pieņemtajiem grozījumiem likumā “Par zemes dzīlēm”, kas stāsies spēkā 18. janvārī, un par Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajiem likumprojektiem saistībā ar šo likumu, kā arī pieskārās rekultivācijas jautājumiem. Kolēģi papildināja ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere un LPS padomniece vides aizsardzības jautājumos Sandra Bērziņa, kura pauda dažādos pašvaldību viedokļus. Komiteja nolēma dokumentu par rekultivācijas jautājumiem lūgt izskatīt LPS Novadu valdes sēdē un aicināt Tukuma novada domi prezentēt savu viedokli diskusijai.

Ar VARAM sagatavoto informatīvo ziņojumu “Reģionālās politikas pamatnostādņu 2013.–2019. gadam īstenošanas 2013.–2017. gadā starpposma novērtējums” iepazīstināja VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās attīstības plānošanas nodaļas vecākā eksperte Ilze Jureviča un departamenta direktora vietniece un nodaļas vadītāja Jevgēnija Butņicka. Komiteja nolēma atbalstīt LPS sagatavoto nesaskaņojumu un aicināt VARAM papildināt dokumentu ar secinājumiem par reģionālās attīstības tendencēm un dot novērtējumu reģionālās politikas ietekmei uz teritoriju attīstību, kā arī protokollēmumā atspoguļot secinājumus un norādīt uzdevumus, kādi VARAM jāveic līdz 2019. gadam, lai sasniegtu Reģionālās politikas pamatnostādņu 2013.–2019. gadam mērķus, kā arī lūgt Novadu valdi iekļaut šo jautājumu savā janvāra sēdē.

Vēl komitejā uzstājās Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks, kurš pastāstīja par dabas kapitālu sabiedrības labklājībai.

LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa informēja par sarunu tēmām ar VARAM, Zemkopības un citām ministrijām, 8. janvāra MKK sēdes protokollēmumu un likumprojektu “Grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā”. Nākamā komitejas sēde notiks 7. februārī.

Janvāra komitejas sēdes videoieraksts pieejams LPS interneta vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides – Videoarhīvs” vai šeit.

Ivita Peipiņa,

LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos

Grozījumi likumā Par zemes dzīlēm
Reģionālās politikas pamatnostādņu 2013.-2019.gadam īstenošanas 2013.-2017.gadā starpposma novērtējums
Dabas kapitāls Sabiedrības labklājībai