Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 14. februārī (2017)

14. februārī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde, kurā kā pirmais tika skatīts jautājums par Valsts kontroles veikto lietderības revīziju ”Vai valsts pacientiem spēj nodrošināt efektīvu ambulatoro veselības aprūpi?” un ieteikumiem šajā sakarā.

Ar šo jautājumu iepazīstināja Valsts kontroles Trešā revīzijas departamenta direktore Inga Vārava, Trešā revīzijas departamenta Otrā sektora vadītāja Agnese Jaunzeme un revīzijas grupa - vecākā valsts revidente Sandra Batalova, valsts revidente – juriste Linda Sandere.

Noklausoties speciālistu stāstīto, komiteja nolēma pieņemt zināšanai Valsts kontroles sniegto informāciju par revīzijā konstatēto. Ņemot vērā, ka atbilstoši Valsts kontroles revīzijā konstatējam, netiek pildīts Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums, kas nosaka, ka maršrutu tīklu veido, lai apmierinātu iedzīvotāju pieprasījumu pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem un nodrošinātu maršrutu tīklā iespēju apmeklēt izglītības iestādes, ārstniecības iestādes, darbavietas, valsts un pašvaldību institūcijas to normālajā (vispārpieņemtajā) darba laikā, iekļaut jautājumu par maršruta tīkla atbilstību pakalpojumu pieejamībai ikgadējās sarunās ar Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Kā otrais tika skatīts jautājums par informācijas apmaiņas tehniskajiem risinājumiem bērnu tiesību aizsardzībā. Par šo jautājumu klāstīja LPS padomnieks Guntars Krasovskis, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Administratīvo pārkāpumu uzskaites nodaļas vadītāja Margita Kukjāne, Nozares politikas departamenta Plānošanas nodaļas vecākā referente Valija Kalvāne, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Dienestu koordinācijas biroja vecākā inspektore Vineta Pavlovska. Ņemot vērā dzirdēto, komiteja nolēma pieņemt zināšanai sniegto informāciju, kā arī sagatavot vēstuli iesaistītajām institūcijām par identificētajām problēmām Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmā.

Pie dažādajiem jautājumiem komitejas dalībnieki tika iepazīstināti ar salīdzināmo datu datubāzē BLIS ievietoto jaunāko informāciju, šoreiz par audžuģimeņu pārklājumu Latvijā. Aicinām jūs apmeklēt šo datu bāzi internetā: https://blis.lps.lv/lv/struktureti-dati?view=data&file_id=114&sheet_id=129&start=0.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos                 

Vai ambulatorā veselības aprūpes sistēma Latvijā ir pilnveidojama
NPAIS