Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas un tīkla izbraukuma sēde 11. aprīlī (2017)

11. aprīlī Siguldas novadā notika apvienotā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas un Veselības un sociālo jautājumu tīkla izbraukuma sēde. Tās centrālais jautājums bija deinstitucionalizācijas process Latvijā – aktuālā informācija.

Komitejas sēdi atklāja Talsu novada domes priekšsēdētājs, LPS Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Aivars Lācarus un Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers.

A. Lācarus, atklājot sēdi, izteica patiesu gandarījumu par tās kuplo apmeklējumu, tādejādi apstiprinot sēdē izskatāmo jautājumu aktualitāti un nepieciešamību to apspriest profesionāļu vidū.

Savukārt J. Zilvers uzsvēra, ka Siguldas novads aizvien biežāk paliek par galamērķi ne tikai tūristiem, bet arī dažādu nozaru profesionāļiem, piemēram, sociālajiem  darbiniekiem, kuri dodas pie saviem kolēģiem, lai apmainītos ar pieredzi, kā arī smeltos jaunas idejas. “Par to mums jāpateicas mūsu novada lieliskajiem sociālā darba veicējiem, kuri strādā gan pašvaldībā, gan arī biedrībās,” piebilda Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieks.

Labus vārdus pašvaldības sociālā dienesta darbiniekiem un biedrībām vēlāk, apmeklējot biedrības klātienē, J. Zilvers vairākkārtīgi atkārtoja, uzsverot, ka ikviens finansiālais ieguldījums no pašvaldības puses netiek uzskatīts kā tēriņš, bet gan ieguldījums nākotnē un pakalpojumu attīstībā, tos padarot aizvien modernākus un piemērotākus klientiem. “Varbūt tieši tāpēc sociālajā jomā esam tik daudz sasnieguši. Savulaik, kad veidojās biedrības, kas sniedz šos pakalpojumus, atbalstījām, cik tas bija iespējams. Ar laiku apmācījām biedrību cilvēkus arī projektu rakstīšanā. Tagad biedrības ne tikai piedalās Siguldas novada domes izsludinātajos projektos, bet arī piesaista līdzekļus dažādos citādos projektos. Cilvēki, kuri darbojas biedrībās, ir profesionāli auguši, kas neapšaubāmi ceļ visas sociālās jomas pakalpojumu kvalitāti,” skaidroja J. Zilvers.

No Labklājības ministrijas izbraukuma sēdē piedalījās: Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Maksims Ivanovs, Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Kristīne Lasmane, Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Sigita Rozentāle, Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vecākais eksperts Jānis Laucis, Sociālās iekļaušanas politikas departamenta vecākā eksperte Anna Grīnberga, iepazīstinot un skaidrojot deinstitucionalizācijas procesa būtību, gaitu un aktualitātes. 
 

Savā pieredzē ar klātesošajiem dalījās arī Siguldas sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga.

Pēc sēdes tās dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Siguldas novada sociālo pakalpojumu sniedzējiem. Sēdes dalībnieki viesojās:

1) biedrības Cerību spārni sociālā atbalsta centrs “Cerību sēta” Siguldas pagasta “Kārklos”;

2) biedrības Cerību spārni sociālais uzņēmums “Pogotava”;

3) biedrības “Aicinājuma Tev”  Dienas nodarbinātības centrs “Iespēju darbnīca”, A.Kronvalda ielā 4;

4) Siguldas novada Domes sociālo pakalpojumu centrs Rīgas ielā 1, kurā izvietots pašvaldības Dienas centrs, divi biedrību dienas centri: biedrības “Cerību spārni” Dienas aprūpes centru un specializētajām darbnīcām personām ar funkcionāliem traucējumiem un biedrības “Aicinājuma Tev” Dienas  centrs.

 

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Aktualitātes DI ieviešanā
Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests