Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonferencē sprieda par deinstitucionalizācijas izaicinājumiem un iespējām

2015.gada 1. jūlijā LPS organizēja videokonferenci “Deinstitucionalizācija Latvijā – iespējas un izaicinājumi”, kurā kopā ar iesaistīto institūciju pārstāvjiem iecerēts diskutēt par veselības un sociālpolitiskas jautājumiem, kas saistīti ar deinstitucionalizāciju.

Patlaban pašvaldības, sabiedrība un institūcijas ir izaicinājuma priekšā – īstenot sociālo pakalpojumu sistēmas reformu, mērķējot to uz vairākām sociālajām grupām: personas ar garīga rakstura traucējumiem, ģimenes, kurās ir bērns ar īpašām vajadzībām, un bērni ārpusģimenes aprūpē.

Diskusiju LPS rīkoja, lai veicinātu informācijas apmaiņu un sadarbību starp iesaistītajām pusēm.

Videokonferencē piedalījās Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta speciālisti, kuri informēja par deinstitucionalizācijas procesu kopumā, kā arī par šī brīža aktualitātēm. 

Ņemot vērā plānošanas reģionu lomu deinstitucionalizācijas procesa veiksmīgā norisē, videokonferencē piedaīijās arī plānošanas reģionu speciālisti ar īsu informāciju par līdzšinējo sadarbību ar pašvaldībām un turpmāk ieplānoto saistībā ar deinstitucionalizācijas procesa uzsākšanu.

Prezentācijas:

Videoieraksts: