Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Tūrisma attīstība pašvaldībās un kā veicināt vietējā tūrisma attīstību un tūrisma pakalpojumu eksportu”

2016. gada 14. jūlijā notika LPS uzņēmējdarbības atbalsta tīkla darba diskusiju “Tūrisma attīstība pašvaldībās un kā veicināt vietējā tūrisma attīstību un tūrisma pakalpojumu eksportu”.

Tūrisma nozares attīstība ir viena no pašvaldību attīstības prioritātēm. Attīstot tūrismu, vienlaicīgi tiek veicināta uzņēmējdarbības attīstība, pašvaldības tēla atpazīstamība un investīciju piesaiste. LPS diskusijā centās pieskarties jautājumiem kā nodrošināt tūrisma attīstību un celt tā ekonomisko efektivitāti un radīt jaunas darba vietas, kā arī kā veicināt Latvijas integrāciju starptautiskajā tūrisma apritē.

Darba kārtība:

1. Jūrmalas pieredze tūrisma mārketingā ārvalstīs;

Gunta Ušpele, Jūrmalas pilsētas domes tūrisma nodaļas vadītāja

2. Par tūrisma politikas prioritātēm un Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnēm;

Madara Lūka, EM Ārvalstu investīciju piesaistes, tūrisma un eksporta veicināšanas nodaļas vecākā referente

3. Par LIAA Tūrisma departamenta darbu, lai attīstītu Latvijas tūrismu, un sadarbību ar pašvaldībām;

Anita Priedīte, LIAA Tūrisma mārketinga nodaļas vadošā eksperte

4. Kurzemes reģiona pieredze un piedāvājumi darījumu tūrisma attīstīšanai un tūrisma specifika ārpus Rīgas;

Zane Gaile, Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs

5. Par biedrību “Latvijas kongresu birojs” un pašvaldību iesaisti.

LKB pārstāvji

 

Klasteru programma.

Kontaktinformācija: Evita Feldberga, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta Ārvalstu investīciju piesaistes, tūrisma un eksporta veicināšanas nodaļas vecākā referente, tel.: 67013023, e-pasts: Evita.Feldberga@em.gov.lv

Eiropas Reģionālās attīstības fonda Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.5.1. specifiskā atbalsta mērķis (SAM) “Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus”.

Jau drīzumā Kultūras ministrija plāno izsludināt SAM 5.5.1. projekta ideju un kopīgās sadarbības projekta stratēģijas sākotnējās redakcijas priekšatlasi. Projekta idejas un kopīgās sadarbības projekta stratēģijas sākotnējās redakcijas iesniedzējs var būt pašvaldība vai pašvaldības iestāde.

Informācija par programmu pieejama šeit: http://www.varam.gov.lv/lat/video_tiesraide/

Kontaktinformācija: Zanda Saulīte, Kultūras ministrijas ES fondu departamenta Finanšu instrumentu attīstības nodaļas vadītāja, 67 330 316, Zanda.Saulite@km.gov.lv

Papildus informācija par SAM 5.5.1. un arīdzan 5.6.1. “Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu” pieejama šeit: http://www.km.gov.lv/lv/es/strukturfondi/2014_2020.html

Jūrmalas pilsētas domes tūrismu veicinoši pasākumi
Par tūrisma politikas prioritātēm un Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnēm
LIAA Tūrisma departamenta aktualitātes
Latvijas Kongresu birojs
Pasākums 3.2.1.1. Klasteru programma