Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pārstāvji Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresā Strasbūrā

14. februārī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis un LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede Strasbūrā piedalījās Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa ((CLRAE) Monitoringa komitejas sēdē, kur tika skatīts kongresa ziņojums par vietējo demokrātiju Latvijā.

Ziņojuma sagatavotāji – Gzavjē Kadorē (Francija) un Marks Kolss (Beļģija) – atzina, ka kopumā pašvaldību situācija Latvijā vērtējama pozitīvi. Īpaši viņi uzsvēra konstruktīvo dialogu ar valdību. Kā pozitīvu procesu ziņotāji akcentēja arī labo sadarbību starp pašvaldībām.

Gints Kaminskis uzrunā pateicās ekspertiem par kopīgi  paveikto darbu, kā arī iesniedza precizējumus rekomendācijām, kas nākotnē nodrošinās pašvaldību sistēmas stabilitāti un demokrātijas attīstību Latvijā.

Kongresa rekomendācijās valdībai ieteikts novērst situāciju, ka pašvaldību ieņēmumu daļa ir nestabila un grūti prognozējama, tādēļ, īstenojot reformas, pašvaldību nodokļu ieņēmumu daļai jābūt vismaz tādai, kāda tā bijusi iepriekšējā gadā. Tāpat saņemts ieteikums attiecībā uz pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu: tā jāpilnveido, jo valsts daļa ir neliela un netiek adekvāti nodrošinātas lauku pašvaldību intereses.

Ziņojums un rekomendācijas tiks pieņemtas kongresa plenārsēdē šāgada marta beigās.

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre