Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sveicam Igauniju valsts simtgadē!

Latvijas Pašvaldību savienība sirsnīgi sveic Igaunijas valsts simtgadē savus ilggadējos sadarbības partnerus – Igaunijas Pilsētu asociāciju un Igaunijas Lauku pašvaldību asociāciju, pašvaldības, Igaunijas iedzīvotājus, kā arī igauņus, kuru mājvieta šobrīd ir Latvija. 

Mūsu tautām bija kopīgi sapņi kļūt neatkarīgām un veidot savu valsti, esam bijuši kopā un atbalstījuši viens otru ceļā uz brīvību un neatkarību. Arī tagad mums ir kopīgs ceļš ejams,  ieguldot darbu un enerģiju mūsu valstu turpmākajā izaugsmē un stabilitātē. Esam gandarīti par daudzām patiesi aktīvām partnerībām, kas gadu gaitā ir izveidojušās starp abu valstu pašvaldībām, to iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotājiem. Tā ir lieliska iespēja dalīties pieredzē, mācīties vienam no otra un aizstāvēt mūsu kopējās intereses Baltijas jūras reģionā un Eiropā. Mēs vēlam Igaunijai un tās iedzīvotājiem turpmāku labklājību un valsts uzplaukumu, un ceram uz turpmāku sadarbību ar Igaunijas pašvaldībām un to asociāciju, nostiprinot un attīstot kaimiņu tautu draudzību.

Svinam Igaunijas valsts svētkus kopā ar mūsu kaimiņiem, ar prieku nosūtot Latvijas Institūta veidoto videoklipu - ".... Roku rokā. No cilvēka cilvēkam. Vēloties pateikties par draudzību un atbalstu, Latvijas iedzīvotāji dāvina dzimšanas dienas torti Lietuvai, Igaunijai un Somijai kā mūsu apsveikumu kaimiņvalstīm to simtgadēs. Ar divriteņiem, antīkiem automobiļiem, motocikliem, traktoriem, SUP dēļiem …. – kūku ceļojums ir atspoguļots trīs "ceļojuma hronikās". Šis ir dzimšanas dienas tortes ceļojums uz Igauniju. Palju õnne Eesti 100! "- http://latvia.eu/videos#modal-video-4917

Daudz laimes valsts simtgadē, dārgie kaimiņi!