Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ansiņš RK plenārsesijā uzsver ES fondu lielo nozīmi modernas tautsaimniecības attīstībai Latvijā

22. un 23. martā Briselē (Beļģijā) norisinājās Eiropas Reģionu komitejas (RK) 128. plenārsesija, kurā plaši tika diskutēts par kohēzijas politiku. Debatēs uzstājās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš, kurš akcentēja, ka Latvija joprojām nav sasniegusi Eiropas Savienības (ES) vidējo attīstības līmeni, tādēļ ES fondi ir būtisks atbalsts modernas tautsaimniecības īstenošanai un attīstības veicināšanai Latvijā.

“Kohēzijas politika mums dod iespēju iegūt lielāku attīstības ātrumu. Es un mana pilsēta esam par modernu kohēzijas politiku, kur ieguldījumi teritorijās ir atbilstoši to vajadzībām un saskaņā ar to attīstības stratēģijām. Uzskatu, ka ieguldījumiem pilsētattīstībai pēc 2020. gada jābūt 10% no kohēzijas politikas finansējuma. Vēlos uzsvērt, ka finanšu instrumenti ievērojami sekmē resursu efektīvu izmantošanu, taču tie nedrīkst aizvietot dotācijas. Būtu arī vēl vairāk jāorientējas uz īstenoto aktivitāšu efektivitāti un rezultātu. Pēdējo divu plānošanas periodu laikā daudz izdarīts, lai likumdošanu vienkāršotu, taču joprojām saskaramies ar ļoti detalizētiem noteikumiem un lielu administratīvo slogu, kas noteikti jāsamazina,” pauda Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Plenārsesijā vairākkārt tika uzsvērts, ka kohēzijas politika ir būtisks strukturālais instruments, tāpēc svarīgi, lai, plānojot ES daudzgadu finanšu shēmu, kohēzijas politikas finansējums būtu 1,3% apmērā no IKP, jo no kohēzijas finansējuma ir atkarīga ES nākotne.    

Tāpat izskanēja, ka būtiski ir runāt ne tikai par kohēziju, bet arī par visu ES investīciju budžetu kopumā.

Visa informācija par RK 128. plenārsesiju pieejama šeit: http://cor.europa.eu/lv/events/Pages/128th-cor-plenary-session.aspx.

 

Foto un teksts:

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos