Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

ES sola jaunas iespējas uzņēmējiem Meksikā, Japānā un Singapūrā

24. aprīlī Briselē (Beļģija) notikušajā Eiropas Reģionu komitejas Ekonomikas politikas komisijas sēdē Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš diskusijā ar ES tirdzniecības komisāri Sesīliju Malmstremu (Cecilia Malmström) uzsvēra brīvas un taisnīgas tirdzniecības nozīmi Eiropas Savienības izaugsmē.

“Eiropas Savienības kompetencē ir strādāt ar visām dalībvalstīm. Sekojot līdzi sarunām ar Kanādu, pašvaldības un mazie un vidējie uzņēmumi īsti nesaprot, kāds labums ir katrai konkrētai sabiedrības daļai. Eiropas Reģionu komiteja var būt labs sadarbības partneris, lai skaidrotu šī līguma ietekmi uz ekonomiku un valsts attīstību,” norādīja Ansiņš. Viņš tāpat uzsvēra arī līguma ar ASV nozīmi tirdzniecības apjoma palielināšanā.

ES tirdzniecības komisāre savukārt apsveica dalībvalstu interesi iesaistīties ES tirdzniecības politikā: “Globalizācija notiek. Mums jānodrošinās, lai tā notiek tādā veidā, kā mēs to vēlamies!” Viņa tāpat norādīja, ka ES joprojām vēlas sadarboties ar ASV, taču jaunie ASV ievedmuitas tarifi tēraudam un alumīnijam nav veids, kā to turpmāk darīt. Vienlaikus viņa atklāja, ka jaunais līgums ar Meksiku varētu sniegt iespējas lauksaimniekiem. Jaunas iespējas uzņēmējiem varētu būt arī sadarbībā ar Japānu un Singapūru.

Eiropas Reģionu komitejas sēdē no Latvijas delegācijas tāpat piedalījās Latvijas delegācijas Reģionu komitejā vadītāja vietnieks Gints Kaminskis un Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents.

Foto: Eiropas Reģionu komiteja.