Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pieredze par ES fondu ieguldījumu Latvijas pašvaldībās izskan Lietuvā

8. maijā Molētu rajona pašvaldībā (Lietuva) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā (RK) vadītājs Andris Jaunsleinis piedalījās RK, Lietuvas Pašvaldību asociācijas, Utenas reģionālās attīstības padomes un Molētu rajona pašvaldības rīkotajā seminārā “Kohēzijas politika – pieredze un nākotnes vīzija”, stāstot par Latvijas pašvaldību pieredzi, īstenojot ES fondu finansētos projektus.

Jaunsleinis uzsvēra, ka ekonomiskajai, sociālajai un teritoriālajai kohēzijai jābūt galvenajam Eiropas Savienības mērķim, jo dalībvalstu reģionu attīstība joprojām ievērojami atšķiras. Viņš tāpat norādīja, ka Eiropas Savienības finansējumam jākoncentrējas jomās, kur var sasniegt austāku pievienoto vērtību. “Jautājums vienmēr ir par investīciju prioritātēm un risināmajām problēmām. Latvijā aizvien saskaramies ar izaicinājumiem tādās jomās kā darba tirgus, sociālā aizsardzība, produktivitāte un ražošana. Mums joprojām vairāk jāinvestē labā transporta tīklā, kas nodrošinātu pieeju darba vietām un pakalpojumiem. Tāpat nepieciešamas investīcijas prasmēs, veselībā, sociālajā infrastruktūrā, inovācijās un pētniecībā,” uzsvēra Latvijas delegācijas vadītājs RK.

Seminārā kohēzijas politikas ieguldījumu Lietuvas pašvaldību attīstībā izvērtēja Lietuvas delegācijas RK vadītājs Arnoldas Abramavičius, Eiropas Parlamenta deputāts no Lietuvas Bronis Rope, kā arī virkne Lietuvas valsts pārvaldes institūciju un pašvaldību pārstāvji.