Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskutē par pašvaldību sadarbību ar uzņēmējiem

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) delegācija Kazalborgonē (Casalborgone, Itālijā) no 17. līdz 20. maijam Eiropas Savienības programmas “Eiropa pilsoņiem” finansētajā projektā “Mazie tirgi – Eiropas Savienības ekonomikas sirds” diskutēja un apmainījās pieredzē, kā atbalstīt vietējos mikrouzņēmumus. No LPS labajā praksē dalījās Kocēnu novads (par atbalsta instrumentiem biznesa atbalstam: nekustamā īpašuma nodokļa atlaides; infrastruktūras attīstība; noderīgas informācijas publicēšana interneta vietnē; sadarbības tīklu veidošana; klāsteri; grantu programma un pasākumu organizēšana).

Projekta vadošais partneris ir Mellīhas pašvaldība Maltā. Partneri Latvijā ir Amatas, Vecpiebalgas un Pārgaujas novada pašvaldības un LPS.

Vizītes laikā apmeklējām mikrouzņēmumus (ekoloģiskās kosmētikas, medus ražotāju, mazās maiznīcas un lauksaimniecības produktu ražotājus).

Projektu partneri no Suvalkiem (Polijā) dalījās pieredzē par pašvaldības sadarbību ar uzņēmējiem, Kudžiras (Rumānijā) pašvaldība – par izaicinājumiem mikrobiznesam Rumānijā un pašvaldības atbalstu.

Projektā notika 5 konferences, t. sk. Vecpiebalgas novadā pagājušā gada vasarā. Projekts viennozīmīgi deva iespēju pašvaldību vadītājiem, deputātiem un uzņēmējiem platformu viedokļu apmaiņai un labās prakses pārņemšanai.

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre