Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS delegācija piedalās CEMR Politikas komitejā un konferencē “Vienlīdzība, dažādība, iesaistīšana”

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) delegācija piedalās Eiropas Vietējo pašvaldību un reģionu padomes Council of European Municipalities and Regions (CEMR) Politiskajā komitejā, kā arī starptautiskajā konferencē “Vienlīdzība, dažādība, iesaistīšana”, kas norisinās no 11. līdz 13. jūnijam Bilbao (Spānijā). CEMR Politiskajā komitejā un konferencē LPS pārstāv priekšsēdis Gints Kaminskis, ģenerālsekretāre Mudīte Priede, priekšsēža vietnieks no pilsētām Andris Rāviņš un Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja Ligita Gintere.

CEMR Politikas komitejā tika izvērtēts un grozīts darbības plāns 2018. gadam, iekļaujot arī priekšlikumu izstrādāt aicinājumu politiķiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras notiks 2019. gadā. Tika apstiprināta arī darba kārtība CEMR retrītam (organizācijas attīstības darba grupai), kas notiks septembrī. Darba grupa izstrādās organizācijas attīstības vadlīnijas. Politikas komitejā turpinājās arī aizsāktās diskusijas par Eiropas Savienības (ES) budžetu pēc 2020. gada. Par šo tēmu arī LPS priekšsēdis G. Kaminskis pauda viedokli: “Mūsu delegācijas viedoklis ir stingrs: kohēzijas politikai ne tikai jāsaglabā ES pamatlīgumā minētais, “Savienība īpaši tiecas mazināt būtiskas dažādu reģionu attīstības līmeņa atšķirības un vismazāk attīstīto reģionu atpalicību”, bet jādod daudz būtiskāks ieguldījums Eiropas Savienības pilsoņu dzīves apstākļu atšķirību straujai mazināšanai.”

Konferenci apmeklēs pašvaldību pārstāvji, eksperti, dažādu organizāciju pārstāvji, akadēmiķi, kuri ikdienā sastopas ar sociālo iekļaušanu, vienlīdzību, no vairāk nekā 40 pasaules valstīm. Galvenās konferences tēmas skar arī Latvijas sabiedrībai, pašvaldību pārstāvjiem nozīmīgos jautājumus. Kā veicināt vienlīdzību, vienlaikus nepazaudējot dažādību vietējā līmenī, kā iedzīvotājiem ļaut justies pēc iespējas piederīgākiem savai dzīsvesvietai. Runās arī par dzimumu līdztiesību un imigrantu integrāciju vietējā sabiedrībā. Diskutēs arī par tādām tēmām kā cilvēktiesības, sabiedrības vadība, pakalpojumi, nodarbinātība, diskriminācija un ANO ilgspējīgas attīstības mērķi, kā arī citām tēmām. Konferenci apmeklēs vairāk nekā 540 dalībnieku.

 

Mudīte Priede, 

LPS ģenerālsekretāre