Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” ietvaros Gruzijā aizvadīti divi semināri

Projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” ietvaros no 3. līdz 8. septembrim Gruzijā notika divi semināri ar Latvijas pārstāvju dalību. Semināru mājvieta bija Kakheti reģionā Kachreti ciemā.

No 3. līdz 6. septembrim notika mācību seminārs Gruzijas pašvaldību asociācijas (NALAG) ekspertiem par sabiedrības virzītu vietējo attīstību - kā organizēt iedzīvotāju iesaistes procesu un pašvaldību loma tajā. Seminārā dalībniekus ar plašu jautājumu loku gan Eiropas savienības (ES), gan Latvijas kontekstā iepazīstināja Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs un Austrumu partnerības reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja loceklis Andris Jaunsleinis un LPS  vecākais padomnieks Māris Pūķis. Seminārā apskatīja tādas tēmas kā vietējā un reģionālā attīstība ES un Latvijā, pašvaldību struktūra un funkcijas Latvijā, kā arī ES lauku teritoriju attīstības politika.

Gruzijas pašvaldību asociācijas valdei rīkotais seminārs par pašvaldību sadarbības un savstarpējās pieredzes apmaiņas nozīmīgumu notika no 6. līdz 8.septembrim, kurā LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos Ligita Pudža iepazīstināja ar LPS pieredzi veidojot tematiskos pašvaldību sadarbības tīklus Norvēģijas finanšu instrumenta projekta ietvaros, kā arī šo sadarbības tīklu uzturēšanu pēc projekta beigām.

LPS padomniece Ligita Pudža vizītes ietvaros tikās arī ar Latvijas Republikas Vēstniecības Gruzijā vadītāja vietnieci Madaru Siliņu, un pārrunāja sadarbības iespējas un plānoto projekta ieguldījumu Gruzijas pašvaldību attīstībā.  LPS ir ļoti gandarīta par atkal gūto iespēju darboties attīstības sadarbības projektā, daloties savā un Latvijas pašvaldību pieredzē un sniedzot nepieciešamo atbalstu Gruzijas pašvaldībām un NALAG.

Jau vairākus gadus viena no LPS starptautiskās sadarbības prioritātēm ir attīstības sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm. Gruzijas nacionālās pašvaldību asociācijas (NALAG), Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” mērķis ir veicināt labu pārvaldību un ilgtspējīgu attīstību vietējā līmenī Gruzijā, kas tiks sasniegts, ceļot Gruzijas pašvaldību un NALAG kapacitāti, kā arī veicot pieredzes apmaiņu gan iekšēji starp Gruzijas pašvaldībām, gan arī gūstot pieredzi no Latvijas pašvaldībām.