Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS, Zemkopības ministrijas un VARAM gadskārtējās sarunas

24. maijā notika Latvijas Pašvaldību savienības, Zemkopības ministrijas (ZM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) gadskārtējās sarunas. Tās vadīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Sarunu pirmajā daļā ZM un LPS pārrunāja finanšu un lauku attīstības jautājumus (Lauku attīstības programmas, Zivsaimniecības Rīcības programmas un Vietējo rīcības grupu Stratēģiju projekti pašvaldībām), par vietējās produkcijas izplatīšanas veicināšanu un popularizēšanu (Zaļie iepirkumi, vietējo zīmolu attīstība, vietējo produktu un preču tirdziņi, kopdarbības iespējas), vienojās par nepieciešamo datu apmaiņu un pieeju tiem (pieeja nepieciešamajiem datiem LIZ komisijām, pašvaldību sociālajiem dienestiem, medību koordinācijas komisijām u.c.), kā arī atkārtoti vienojās par Āfrikas cūku mēra ierobežošanas pasākumiem.

Sarunu otrajā daļā pirmo reizi notika trīspušu sarunas (ZM, VARAM un LPS), jo vairāki jautājumi ir starpministriju un risināmi vienoti. Tika pārrunāti zemes politikas (zemes reformas pabeigšana, MK noteikumu izstrādes gaita, LIZ komisijas u.c.), publisko ūdeņu politikas (pašvaldības - ūdeņu valdītājas, traucēkļi realizēt savas tiesības), kopdarbības veicināšanas jautājumi (pašvaldību iespējas reāli atbalstīt uzņēmējdarbību), meliorācijas (pašvaldību un valsts nozīmes meliorācija sistēmas un vides ierobežojumu samērīgums), zemes dzīļu apsaimniekošanas (kūdra un purvu apsaimniekošana, grants, smilts u.c. karjeri, to rekultivācija, pētījumi un dati, to pieejamība) jautājumi, kā arī tika akcentēts par nepieciešamību atjaunot un uzlabot izglītošanas un prakses jautājumus (meliorācijas, zemes ierīcības, ūdeņu apsaimniekošanas speciālisti).

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos