Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Baltijas valstu Reģionu komitejas delegāciju tikšanās Panevežys (Lietuvā)

26. maijā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis, LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede un vairāki pašvaldību vadītāji devās uz Lietuvu, kur piedalījās Baltijas valstu Reģionu komitejas (RK) delegāciju tikšanā.

Tikšanās laikā A.Abramavičus iepazīstināja ar pašvaldību sistēmu un reģionālo politiku Lietuvā. Panevezys rajona mērs P.Žagunis dalījās ar pašvaldības pieredzi teritorijas attīstības jautājumos un pieredzi ES fondu apguvē.  Pasākuma dalībnieki diskutēja par lauku ekonomikas attīstību un pašvaldību lomu tās veicināšanā.

Reģionu komitejas ziņotājs R.Lants iepazīstināja ar RK viedokli par Lauku ekonomikas inovācijām un modernizāciju. Diskusijas gaitā visu valstu pārstāvji izteicās par lauku ekonomikas attīstības pieredzi.

A.Jaunsleinis dalījās ar Latvijas pašvaldību pieredzi lauku teritoriju attīstībā.

Pēc diskusijas delegācijas apmeklēja Naujamiestis ciema pirmskolas izglītības skolu, slimnīcu un citas pašvaldības iestādes.

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre