Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LU noslēdz līgumu ar Latvijas Pašvaldību savienību, lai veicinātu Latvijas attīstību par izglītotu valsti

14. jūnijā Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis parakstīja sadarbības līgumu, kurā iezīmēti deviņi sadarbības virzieni, lai kopā strādātu visai Latvijai un harmoniski to attīstītu par izglītotu valsti.

Parakstot sadarbības līgumu, gan LU rektors, gan LPS priekšsēdis atzina, ka abām pusēm ir daudz kopīgu interešu un ka daudz kopā darīts jau līdz šim.

“Nākamajos piecos sešos gados ir ļoti daudz veicamo darbu gan LU, gan pašvaldībās,” uzsvēra LU rektors Indriķis Muižnieks. “Universitāti ne velti sauc “Latvijas Universitāte”- jūtamies līdzatbildīgi par visām Latvijas problēmām un perspektīvu. Ļoti labprāt strādāsim kopā, lai atrastu labākos variantus, lai Latvijas labākie ļaudis būtu ieinteresēti palikt šeit, mācīties un strādāt. Un lai arī tie, kuri viņus māca, saprastu, kas ir viņiem nepieciešams, un varētu savus spēkus koncentrēt virzienos, ko kopīgi esam definējuši  - lai harmoniski attīstītu Latviju par izglītotu valsti, kur gan Rīga, gan reģioni attīstās uz zināšanu bāzes un kur zināšanas nav vis kaut kur ekskluzīvi noslēptas ziloņkaula torņos, bet kur tās iet pie tautas un tiek izmantotas tur, kur ir jāstrādā.”

I. Muižnieks informēja, ka līgumā “iezīmējām deviņus galvenos virzienus, kuros sadarbosimies, veidojot gan LU piedāvājumu, gan to, ko var dot pašvaldības - lai labāk saprastu, kādas ir Latvijas reģionu vajadzības un -  lai mēs strādātu visai Latvijai”.

“Latvijas Universitātes nozīme izglītības procesā ir milzīga, ņemot vērā tās plašo jomu spektru. Galvenais ieguvējs no mūsu noslēgtā sadarbības līguma būs sabiedrība,” parakstīdams sadarbības līgumu, uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. “Pašvaldību jomā būtiski ir vajadzīga zināšanu ekonomika. Nav iespējams attīstīt valsti, ja katrs savā teritorijā dzīvojošais nav iesaistīts šajā procesā. Pašvaldības ir mums katram tas vistuvākais, un esam abpusēji ieinteresēti, lai mums būtu izglītotas, zinošas pašvaldības, lai tur strādātu profesionāli izglītoti cilvēki.”

Ko LU varētu dot pašvaldībām? LU rektors atzinīgi novērtēja Latvijas Pašvaldību savienības mācību centra darbību, kas piedāvā nopietnas profesionālas programmas. “Mēs varam piedāvāt izglītošanās iespējas pašvaldību darbiniekiem,” pēc līguma parakstīšanas intervijā LU portālam teica LU rektors I. Muižnieks. “Mēs varam palīdzēt veidot un vērtēt pašvaldību attīstības plānus un politiku, kas saistīta ar šo plānu īstenošanu. Tas ir virziens, kur attīstīties gan LU studiju, gan zinātnes jomā - kā novērtēt saimniecisko darbību, kā novērtēt sociālo efektivitāti, un – nevis, balstoties tikai uz tīri aritmētiskiem rādītājiem, bet - uz saturiskiem rādītājiem, spriest par izglītības sistēmas vai skolu tīkla attīstību pašvaldībās, kā novērtēt ekonomiskās aktivitātes indeksu.”

Līguma parakstīšanā piedalījās arī LPS mācību centra direktore Gunta Liepa, LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis. Latvijas Universitāti pārstāvēja arī LU prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā prof. Jānis Ikstens, LU prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā prof. Valdis Segliņš, LU Zinātniskās darbības un projektu departamenta grupas vadītāja Gunta Rača un Studiju departamenta direktore Jūlija Stare.

Plašāka informācija: http://www.lu.lv/zinas/t/40907/