Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Novadu apvienības valdes sēdē apspriež Novadu dienas norisi

2. septembrī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Novadu apvienības valdes sēde, kurā tika skatīti vairāki jautājumi, tostarp šī gada Novadu dienu organizēšana un norise. Valde vienojās, ka šogad Novadu diena notiks 28. oktobrī, norises vieta tiks izziņota atsevišķi. LPS aicina pašvaldības sūtīt jautājumus, kurus būtu nepieciešams izskatīt Novadu dienā, uz e-pasta adresi: olga.kokane@lps.lv.

Novadu diena ir jau iesakņojusies LPS izveidota tradīcija, kad kopā sanāk un aktuālākos jautājumus apspriež gan lielo, gan mazo novadu vadītāji un speciālisti.

2015. gadā Novadu diena notika Priekuļu novadā.

Savukārt Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte klātesošajiem pastāstīja par aktualitātēm Dziesmu un deju svētku organizēšanā un norisē, uzsverot, ka jau drīzumā plānots veikt svētku virsvadītāju, virsdiriģentu un kolektīvu vadītāju aptauju, lai noskaidrotu šo pušu skatījumu, atsauksmes un ierosinājumus svētku norisē.

Tāpat S. Pujāte pastāstīja, ka šobrīd tiek veikti grozījumi Dziesmu un deju svētku likumā, līdz ar to pašvaldību iesaistīšanās ir būtiska un nepieciešama. “Mēs priecāsimies, ja pašvaldības iesūtīs ieteikumus, kādi grozījumi minētajā likumā nepieciešami,” piebilda direktore.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki un ar tiem saistītie pasākumi norisināsies 2018. gadā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Latvijā svētkiem gatavojas vairāk nekā 1500 kolektīvu (skates, pasākumi) un aptuveni 80 ārvalstu latviešu kolektīvi. Šogad izveidota arī svētku Rīcības komiteja.

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Lāsma Ūbele Novadu apvienības valdei pastāstīja par LPS un Ministru kabineta 2017. gada vienošanās un domstarpību protokola projektu, bet Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre vietniece Evija Papule par situāciju izglītības jomā.

Sēdes noslēgumā tās dalībnieki vienojās par svarīgākajiem jautājumiem, kas apspriežami sarunā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski.

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos