Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas “Valsts administrācija” mācību brauciens uz Norvēģiju

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas “Valsts administrācija” mācību braucienā uz Norvēģiju no 4. līdz 7. septembrim devās Rīgas domes Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centra vadītājs Sandris Bergmanis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede un padomnieks Aino Salmiņš.
Mācību vizītes mērķis bija iepazīties ar Norvēģijas pieredzi bēgļu un patvēruma meklētāju jautājumu risināšanā. Bija organizētas vairākas tikšanās Stavangeres pašvaldībā un Stavangeres patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā “Hero”, kas ir viens no 70 centriem Norvēģijā, kurā uzturas patvēruma meklētāji, kamēr gaida atbildi par bēgļa statusa piešķiršanu vai noraidīšanu. “Hero” centrā patvēruma meklētājs dzīvo no trīs nedēļām līdz mirklim, kad atbildīgās institūcijas dod atbildi. Stavangerē apmeklējām arī mācību centru “Johannes learning center” – galveno mācību centru bēgļiem, kur viņi mācās norvēģu valodu, kultūru un sociālo mācību par norvēģu sadzīvi un sabiedrībā pieņemtajām normām. Tādējādi patvēruma meklētāji tiek stimulēti integrēties Norvēģijas sabiedrībā.

Elita Kresse,
LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos