Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Māra Kučinska, Markku Markkulas un Andra Jaunsleiņa tikšanās

15. septembrī tikās Ministru prezidents Māris Kučinskis, Eiropas Reģionu komitejas prezidents Markku Markkula un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis, lai apspriestu jautājums par inovāciju attīstību.

M. Kučinskis tikšanās laikā atzīmēja inovāciju nozīmi globālajā konkurencē, uzsverot to nozīmi izaugsmē un attīstībā. Tāpat Ministru prezidents pastāstīja, ka Latvijas valdības rīcības plānā paredzēti seši prioritāri darbības virzieni, kuros tiek iedibināta horizontāla vairāku nozaru ministriju cieša koordinēta sadarbība kādas ministrijas vadībā ar regulāru paveiktā monitoringu.

Savukārt M. Markkula uzsvēra, ka jādomā par to, kā inovācijas padarīt saistošākas jaunajiem speciālistiem, tāpēc ir tik būtiska augstskolu un zinātnes sadarbība. 

A. Jaunsleinis pastāstīja, ka LPS sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju organizēs reģionālos forumus, kuru mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības un inovāciju attīstību, aktivizēt reģionu resursus un partnerību starp uzņēmējiem, pašvaldībām, Latvijas Lauksaimniecības universitāti un zinātnes institūcijām. Pirmais forums "Viedā ekonomika: zinātne, tehnoloģijas un inovācijas" notiks Zemgalē 15. novembrī. 

Markku Markkula rīt uzstāsies arī LPS organizētajā starptautiskajā konferencē “Vietējo un reģionālo pašvaldību asociāciju loma sociālajā dialogā: sasniegumi un perspektīva Latvijā un Eiropā”.

Tāpat konferencē uzstāsies arī Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa (CLRAE) ziņotājs par Latvijas demokrātiju un Beļģijas delegācijas prezidents Marc Cools.