Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

WELCOME projekta konference "Migrantu tiesības un ES pilsonība"

No 21.-25.septembrim Latvijā notiek WELCOME projekta konference "Migrantu tiesības un ES pilsonība". 22.septembrī Eiropas Savienības (ES) mājā notika atklāšanas pasākums.

WELCOME projektā iesaistījušies partneri no 12 ES valstīm: Itālijas, Francijas, Spānijas, Bulgārijas, Igaunijas, Maltas, Kipras, Rumānijas, Slovākijas, Ungārijas, Grieķijas un, protams, Latvijas.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis savā atklāšanas runā uzsvēra, ka šobrīd, kad Eiropas Savienību pārpludina milzīgs patvēruma meklētāju skaits, ir skaidrs, ka lielākā daļa paliks šeit uz mūžu. Un tas nozīmē, ka mums visiem ir jāpieliek lielas pūles, lai veiksmīgi integrētu šos cilvēkus, tiklīdz tie kļūs par Latvijas, Igaunijas, Grieķijas, Itālijas vai citas ES valsts pilsoņiem, līdz ar to – arī ES pilsoņiem. "Tas nebūs viegls process, kas galvenokārt saistīts ar radikālajām kultūras un reliģijas atšķirībām. Tomēr - mums nav cita ceļa, un mums ir jāatrod labākais veids, kā to izdarīt. Lai atrastu labāko veidu, mums ir savstarpēji jāsadarbojas, jādalās pieredzē, lai izvērtētu, kas darbojas vislabāk un pārņemtu labās prakses piemērus, ja tie ir piemēroti konkrētās valsts situācijai," piebilda A.Jaunsleinis. 

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos