Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS delegācija pārstāv Latviju ANO Habitat III konferencē

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) delegācija pārstāv Latviju 17. – 20. oktobrī Kito (Ekvadorā) notiekošajā ANO Habitat III konferencē par Mājokļiem un pilsētu ilgtspējīgu attīstību, kurā plānots pieņemt Jauno Pilsētprogrammu.

LPS jau rakstījusi, ka Jaunā Pilsētprogramma būs uz rīcību orientēts dokuments, nosakot standartus pilsētu ilgtspējīgas attīstības sasniegšanai, pārdomājot veidus, kā mēs ceļam, pārvaldām un dzīvojam pilsētās, liekot uzsvaru uz sadarbību ar ieinteresētajiem partneriem visos pārvaldes līmeņos, kā arī privātajā sektorā. Latvijai būtiski, lai Jaunā Pilsētprogramma tiktu efektīvi izmantota kā iespēja ne tikai pārapdzīvoto pilsētu problēmu risināšanai, bet arī nelielo un sarūkošo pilsētu izaicinājumu pārvarēšanai. Jaunā Pilsētprogramma arī veidos saikni ar ES Pilsētprogrammu, kas pieņemta šā gada 30. maijā Amsterdamā (Nīderlande), un kuras veidošana bija viena no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm.  

Latvijas Pašvaldību savienības delegāciju ANO Habitat III konferencē pārstāv LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, LPS priekšsēža vietnieks no republikas pilsētām, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LPS priekšsēža vietnieks no novadu pašvaldībām, Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis un LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede. Papildu informāciju par ANO Habitat III konferenci atradīsiet tai veltītajā mājas lapā.