Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Jaunsleinis: stāstiet bērniem par barikādēm, lai šis notikums nekad neizdzistu no ļaužu atmiņām

17. janvārī svinīgā un ļoti sirsnīgā pasākumā Barikāžu muzejā tika pasniegti pateicības raksti barikāžu dalībniekiem 1991. gadā. Kopā tika pasniegti 76 pateicības raksti.

Pasākumu ar sirsnīgu stāstījumu iesāka 1991. gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda dibinātājs Renārs Zaļais, uzsverot, ka tālajā 91. gadā ikviena barikāžu dalībnieka ieguldījums ir neizdzēšama un ārkārtīgi būtiska liecība Latvijas vēsturē.

“Toreiz neviens nedomāja, cik bīstami tas ir. Toreiz galvenais bija aizstāvēt un noturēt brīvību,” piebilda vēl viens fonda dibinātājs un Saeimas deputāts un Barikāžu piemiņas zīmes īpašnieks Romualds Ražuks.

"Stāstiet par šiem vēstures notikumiem bērniem un mazbērniem, lai šis notikums nekad neizdzistu no ļaužu atmiņām. Paldies ikvienam, kurš tālajā 91. gadā iestājās par Latvijas brīvību!" savā apsveikuma runā klātesošajiem uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Plašāk par Barikāžu muzeju un 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrību lasiet šeit: http://barikades.lv/lv/Muzejs/Par-mums/

 

Savukārt, šodien, 20. janvārī visā Latvijā norisinās 1991. gada barikāžu atceres pasākumi. 

Pasākumi Rīgā:

 

10.00-20.00 Piemiņas ugunskurs Doma laukumā

11.00-17.00 Apmeklētājiem atvērta 1991. gada barikāžu muzeja ceļojošā izstāde Muzeobuss.

13.30-15.30 Goda sardze pie bojāgājušo piemiņas akmeņiem Bastejkalnā un pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas Raiņa bulvārī 6.

14.00 Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

17.00 Filmas “Barikāžu stāsti” kopīga skatīšanās pie Ministru kabineta, Brīvības bulvāris 36.

16.00 Ugunskurs pie Saeimas nama

18.00 Rīgas Domā koncerts “Uz jaunām debesīm”