Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālisti pilnveido aroda prasmes

18. un 19. maijā Bauskā norisinājās ikgadējais Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu seminārs.

Šogad pašvaldību sabiedrisko attiecību (SA) speciālisti tikās ļoti gleznainā un vēsturiskā vietā – Bauskas pilī. Atklājot semināru, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks augstu novērtēja pašvaldību SA speciālistu darbu un novēlēja izbaudīt semināru, kā arī tuvāk iepazīt Bauskas novadu.

Semināra lekciju daļu atklāja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) komunikācijas speciālists Arturs Hansons, kurš savā stāstījumā pievērsās dažādiem latviešu valodas jautājumiem un aplūkoja biežākās kļūdas un problēmgadījumus runas un rakstu valodā.

Savukārt Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) Valdes priekšsēdētāja Kristīne Tjarve stāstīja par mūsdienās tik svarīgo aspektu sabiedriskajās attiecībās – krīzes komunikāciju.

Ļoti praktisks un noderīgs bija fotogrāfa Normunda Kažoka stāstījums. Fotogrāfs ieskicēja galvenos principus, kas jāņem vērā, fotografējot pasākumus, kuri ik dienas jāatspoguļo pašvaldību SA speciālistiem.

Semināra pirmo dienu noslēdza saviesīgas sarunas, kurās SA speciālisti varēja apmainīties ar pieredzi, izanalizējot gan veiksmes stāstus, gan situācijas, kuras nebūtu tik pozitīvi vērtējamas.

19. maija diena iesākās ar digitālās komunikācijas konsultantes Ievas Knāķes-Milbergas praktisko lekciju par sociālo tīklu iespējām un labo praksi tajos.

Lielu interesi raisīja arī Ineses Tauriņas un Jura Šleiera lekcija par to, kā pārliecinoši uzstāties intervijās dažādos medijos. Semināra dalībniekiem pašiem bija iespēja iejusties improvizētās intervijās ar televīziju un pēc tam izanalizēt uzstāšanās manieri.

Paldies Bauskas novada domei par atbalstu semināra organizēšanā un Bauskas pils lieliskajam kolektīvam par uzņemšanu!

 

Pašvaldību SA speciālistu semināra video pieejams LPS YouTube kanālā

 

Foto: Normunds Kažoks

 

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Arturs Hansons. Tipiskās kļūdas; dažādi valodas jautājumi
Normunds Kažoks. Fotografēšanas pamati
Kristīne Tjarve. Krīzes komunikācija pašvaldībās.
VARAM. Ģimenei draudzīga pašvaldība
Jolanta Borīte. Gatavošanas Latvijas 100gadei