Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un VARAM diskusija par SAM 3.3.1 un SAM 5.6.2

Ņemot vērā to ka gan LPS, gan pašvaldībām ir virkne jautājumu un pastāv bažas par papildus nosacījumu izveidi uz jau saskaņotām projektu idejām, tad š.g. 23.martā VARAM sniedza pamatojumu šīm izmaiņām un savu viedokli vai  šie grozījumi ietekmēs/neietekmēs pašvaldību plānoto projektu īstenošanu.  LPS diskusija ar VARAM par plānotām izmaiņām bija par sekojošiem Ministru kabineta noteikumiem: 

•           Nr. 645 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” īstenošanas noteikumi”.

•           Nr. 593 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.3.1.  specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām” īstenošanas noteikumi””.

Diskusijās laikā tika secināts ka ir nepieciešama pašvaldībām VARAM metodika un vadlīnijas attiecībā uz horizontālā principa “Ilgtspējīga īstenošana” īstenošanu ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā, tāpat ka pamatprincipi, metodika, vadlīnijas ir pieejamas VARAM tīmekļa  vietnē  http://www.varam.gov.lv/lat/fondi/kohez/2014_2020/?doc=18633 sadaļā “Horizontālā principa “Ilgtspējīga attīstība” īstenošana 2014.-2020. gada ES finanšu plānošanas periodā”.

 

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos

Informācija par SAM 3.3.1 un SAM 5.6.2. īstenošanu
LPS un Pašvaldību jautājumi
Vadlīnijas “Ieguldījumi ekoinovāciju izstrādē/ieviešanā”, “Atbalstītie komersanti ekoinovāciju jomā”
Vadlīnijas “zaļās darbvietas”