Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mārupē notikusi pirmā pašvaldību sadarbības tīkla tikšanās

5. aprīlī Mārupes novada Kultūras namā notiek pirmā pašvaldību sadarbības tīkla “Vietējo vērtību un resursu izmantošana attīstībai” tikšanās, ko organizēja Latvijas Pašvaldību savienība (LPS). Sadarbības tīklā apvienojušās 52 pašvaldības, tai skaitā arī Mārupes pašvaldība.

LPS, īstenojot Norvēģijas finanšu instrumenta projektu “Lietpratīga pārvaldība un Latvijas pašvaldību veiktspēju uzlabošana”, tika izstrādāts “Mācīties salīdzinot” modelis pašvaldībām. “Mācīties salīdzinot” metodes būtība ir pārņemt labās prakses piemērus no citām pašvaldībām, piemērojot attiecīgo pieredzi saviem specifiskajiem apstākļiem, noskaidrot kopīgas problēmas un palīdzēt katrai pašvaldībai meklēt individuālus risinājumus. “Mācīšanās salīdzinot” ir mācīšanās process, kā uzlabot savu praksi, daloties zināšanās, informācijā un dažkārt arī resursos. Galvenais rīks šai metodē ir pašvaldības sadarbības tīklu izveidošana. Par šo modeli sanāksmē informēja LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis.

Savukārt LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa tīkla dalībniekus iepazīstināja ar tā darbības galvenajiem uzdevumiem, kā arī ar iespējamajām turpmāko sanāksmju tēmām.

Mārupes novada Attīstības nodaļas vadītāja Ilze Krēmere savā stāstījumā dalījās ar labo pieredzi Mārupes novada attīstības procesos.

Lai identificētu galvenos jautājumus, kurus skatīt nākamajās tīkla sanāksmēs, pēc prezentāciju noklausīšanās, klātesošie turpināja darbu trijās darba grupās.

Tika uzsvērtas šādas galvenās tēmas:

  • pilsētvide un ciematu vide – degradētās un neizmantotās teritorijas;
  • vietējo resursu (ekonomikas) izmantošana attīstībā;
  • ceļu attīstība kā priekšnoteikums pašvaldību attīstībai;
  • pašvaldību sadarbības formas;
  • u.c.

Vēl informācija arī: http://www.marupe.lv/marupe-notiek-pirma-pasvaldibu-sadarbibas-tikla-tiksanas/.

Liels paldies visām pašvaldībām, kuras piedalījās šajā tīkla sanāksmē, liels paldies arī Mārupes pašvaldībai par uzņemšanu un atbalstu pasākuma organizēšanā!

Nākamā tīkla sanāksme tiek plānota maija beigās. Sīkāka informācija sekos.

 

 

Foto: Jānis Upenieks

 

Ivita Peipiņa, Jana Bunkus, Uva Bērziņa

LPS vecākā padomnieka Māra Pūķa prezentācija
LPS padomnieces reģionālās attīstības jautājumos Ivitas Peipiņas prezentācija
Mārupes novada Attīstības nodaļas vadītājas Ilzes Krēmeres prezentācija