Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par iespējamajām izmaiņām zvejas regulējumā par mencu piezveju

2017. gada 19. aprīlī LPS kopā ar Zemkopības ministriju organizēja videokonferenci ar iesaistītajām jūras piekrastes pašvaldībām un šajos ūdeņos zvejojošiem zvejniekiem par iespējamām izmaiņām zvejas regulējumā Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes ūdeņos sakarā ar mencu piezveju Rīgas līcī.

Pārtikas drošuma, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” no nozvejas datiem ir secinājis, ka menca citu zivju sugu zvejā kā piezveja nelielos apjomos tiek nozvejota arī Rīgas līča piekrastē, taču zvejnieki mencu lomā paturēt nevar, jo mencai Rīgas līcī nav dots nozvejas limits. Savukārt Eiropas Savienības regulējums paredz obligātu pienākumu komerciālajā zvejā vest krastā visas tīklos nozvejotās mencas (no murdiem mencas ir dzīvas atlaižamas jūrā, tāpēc nav obligāti tās jāved krastā). Šī prasība neattiecas uz pašpatēriņa zveju, jo dalībvalstis ir tiesīgas to regulēt pašas.

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos

Iespējamās mencu zvejas regulējuma izmaiņas
Piekrastes mencu nozveja 2014.-2017