Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

IKT - Ceļā uz digitālu pašvaldību

25.maijā notika tiešraide par kompānijas Fitek piedāvājumu pašvaldībām.

Vai Jūs zināt, ka:

  • pārejot uz elektroniskajiem dokumentiem un arhivācijas sistēmas izmantošana var palielināt darba ražīgumu 25 – 50 reizes un sakārtot darba procesus;
  • pāreja uz elektroniskajiem dokumentiem un arhivācijas sistēmas ieviešana var samazināt dokumentu uzglabāšanas izdevumus līdz 80 reizēm;
  • ievērojami samazinās gadījumu skaits, kas saistīts ar dokumentu nozaudēšanu iestādes iekšienē;
  • elektronisko dokumentu un arhivācijas sistēmas izmantošana samazina dokumenta apstrādes laiku par vairāk kā 75%.

Fitek AS pārstāvji Alvis Dimitris un Mārtiņš Krieviņš pastāstīja par dažiem elektroniskiem risinājumiem pašvaldībām:

  1. Piegādātāju rēķinu digitalizācija un elektroniska aprite. Likumdošana jau patlaban ļauj apstrādāt – saņemt, apstiprināt, grāmatot, saglabāt ienākošos rēķinus elektroniski. Ja rēķina oriģināls ir papīrā – šī brīža likumdošana prasa to uzglabāt piecus gadus, taču FM rit darbs, lai līdzīgi, kā Igaunijā un daudzviet citur, tas nebūtu obligāti. Tādējādi liela daļa papīru, ko esam raduši glabāt savos kabinetos un arhīvos, vairs nebūs jāpatur – tos varēs skenēt/digitalizēt un saglabāt tikai elektroniski. Galvenie ieguvumu – laiks, nauda, sakārtoti procesi.
  2. Daļa grāmatvedības dokumentu – piem. inventarizācijas akti, saskaņā ar likumdošanu, ir jāglabā ļoti ilgstoši. Ne visi zina par Ministru kabineta 28.02.2012. noteikumiem Nr.143 “Kārtība, kādā publiskos dokumentus pārvērš elektroniskā formā”. Tajos ir noteikta kārtība publisko dokumentu pārvēršanai elektroniskā formā glabāšanai elektroniskā vidē un papīra dokumentu iznīcināšanai.

Videoieraksts:

Fitek AS Kontakti:

Alvis Dimitris, Pārdošanas direktors Tālrn.:67066502 alvis.dimitris@fitek.com

Mārtiņš Krieviņš, Pārdošanas projektu vadītājs, Tālr.: 67066517, martins.krievins@fitek.com

 

 

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos

Prezentācija