Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS aicina Saeimu, skatot darbaspēka nodokļa reformas likumprojektus, ņemt vērā LPS Domes izteikto viedokli

13. jūlijā LPS, ņemot vērā LPS 26.04.2017. Domes lēmumu par pašvaldību nodokļu ieņēmumiem valsts kopējos nodokļu ieņēmumos, nosūtīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai  priekšlikumu nodokļu reformas likumprojektu paketes likumprojektam “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””.

Lai nodrošinātu pašvaldību budžetu stabilitāti un prognozējamību vismaz vidējā termiņā, LPS ierosina iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā kā pastāvīgu normu ietvert nosacījumus, ka prognozētais nodokļu ieņēmumu kopapjoms pašvaldību budžetā nav mazāks par 19,6% no kopējiem valsts budžetā prognozētajiem nodokļu ieņēmumiem un ka pašvaldībām piekrītošā nodokļu ieņēmumu proporcija primāri tiek nodrošināta, pārdalot  iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus par labu pašvaldībām.

 

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos

Par priekšlikumu likumprojektam "Grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"" (Nr.977/Lp12) nodokļu reformas likumprojektu paketē