Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa monitoringa vizīte Latvijā sākas ar tikšanos LPS

Attēlā (no kreisās):

Marks Kūls (Marc Cools) – ziņotājs par vietējo demokrātiju, Kongresa Monitoringa komitejas loceklis un Beļģijas pilsētas Iklas (Uccle) mēra pirmais vietnieks.

Havjērs Kadorē (Xavier Cadoret) - ziņotājs par vietējo demokrātiju, Kongresa Monitoringa komitejas loceklis un Senžeranlepī (Saint-Gerand-le-Puy) komūnas mērs.

 

EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa (Kongresa) monitoringa delegācija ieradusies Latvijā trīs dienu vizītē, lai izvērtētu vietējo demokrātiju, ņemot vērā Latvijas saistības saskaņā ar Eiropas vietējo pašvaldību hartu. Savu vizīti 12. septembra rītā delegācija atklāja ar tikšanos Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) tiekoties ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski, LPS vecāko padomnieku Māri Pūķi, kā arī  Latvijas delegācijas pārstāvjiem – Hariju Rokpelni, Ināru Silicku un Māru Juzupu.

Kongresa delegācija, vērtējot vietējo demokrātiju Latvijā, vēlējās gūt atbildes virknei jautājumu, t.sk., par pašvaldību finanšu resursiem, pašvaldību reformas vērtējumu, LPS, pašvaldību un valdības sarunu modeli likumdošanas projektu izstrādē, pašvaldību piekļuvi nacionālajam kapitāla tirgum u.c. svarīgiem jautājumiem.

Kongresa pārstāvji vizītes ietvaros turpina tikties ar dažādām valsts institūcijām, kā arī vērtēs situāciju uz vietas pašvaldībās, tiekoties Rīgas, Neretas novada, Ventspils pilsētas un novada, kā arī Daugavpils pilsētas un novada domēs.

Pēc vizītes Kongresa pārstāvji sagatavos ziņojumu ar rekomendācijām par vietējo demokrātiju Latvijā, kurš pēc apstiprināšanas Kongresa plenārsēdē tiks iesniegts Saeimai un valdībai.

 

Kristīne Kūlīte,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos