Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pētījums par centralizēto eksāmenu rezultātu korelāciju ar eksāmenu kārtotāju skaitu Latvijas vidusskolās

21. septembrī Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notika preses konference un videokonference vienlaicīgi, kurā tika iepazīstināts ar LPS veikto datu apkopojumu un analīzi par centralizēto eksāmenu rezultātu korelāciju ar eksāmenu kārtotāju skaitu Latvijas vidusskolās.

“Pētījuma mērķis ir sniegt ieskatu par vidusskolu centralizēto eksāmenu rezultātiem vispārējās izglītības iestādēs, kas  ļauj pašvaldībām, sabiedrībai, vecākiem un skolēniem novērtēt centralizēto eksāmenu rezultātus. Lai redzētu notikušās izmaiņas gada laikā, pētījumā par 2016./2017. mācību gada eksāmenu rezultātos ir iekļauti arī rādītāji no iepriekšējā gada pētījuma. Pētījumā par 2016./2017. mācību gada eksāmenu rezultātiem lielāks uzsvars tika likts uz dažādu tipu skolām pēc to teritoriālā iedalījuma, skolu mācību plūsmu sadalījuma un tiek analizēti centralizēto eksāmenu rezultātu korelācija ar eksāmenu kārtotāju skaitu Latvijas vidusskolās. Pētījums apstiprinājis arī dažu vispārzināmu pieņēmumu neatbilstību reālajai situācijai,” skaidro LPS padomniece izglītības, bērnu, jaunatnes un ģimenes jautājumos Ināra Dundure.

Preses konferences laikā tika skatīti šādi jautājumi:

1. centralizēto eksāmenu rezultātu kopsavilkuma salīdzinājums;

2. centralizēto eksāmenu rezultātu vērtējums pa skolu tipiem;

3. centralizēto eksāmenu vērtējumi pa mācību priekšmetiem;

4. centralizēto eksāmenu vērtējumi pēc teritoriālās atrašanās vietas;

5. skolu skaits pēc to atrašanās vietas un pēc centralizēto eksāmenu kārtojošo skolēnu skaita atbilstoši skolu tipiem;

6. vidusskolu un ģimnāziju TOP 10 pēc nokārtoto eksāmenu vidējiem rādītājiem atkarībā no kārtotāju skaita skolā.

 

Preses konferences videoieraksts pieejams šeit

 

Pētījums pieejams šeit

Vidējās izglītības valsts centralizēto eksāmenu rezultātu vizualizācija skolu griezumā par 2016./2017. mācību gadu atrodama šeit. Funkcionālā karte atrodama šeit.  

Vidējās izglītības valsts centralizēto eksāmenu rezultātu salīdzinājums skolu griezumā par 2015./2016 un 2016./2017.mācību gadu atrodams šeit.

 

 

 

 

 

Par centralizēto eksāmenu rezultātiem