Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS izbraukuma Valdes sēde Jelgavā

7. novembrī Jelgavā notika pirmā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) izbraukuma Valdes sēde, kuras ieskaņā valdes locekļi viesojās Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrā, lai iepazītos ar centra darbību un plašo funkciju klāstu. Ar centra darbību iepazīstināja tā vadītājs Gints Reinsons (attēlā). Šis centrs ir tapis sadarbības ar Lietuvu projekta ietvaros.

Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) funkcijas ir Jelgavas pilsētas iedzīvotāju sūdzību un ierosinājumu pieņemšana 24/7 režīmā; infrastruktūras objektu pārraudzības sistēmu darbības kontrole 24/7 režīmā (ielu apgaismojuma, sūknētavu, meteoroloģisko staciju, luksoforu inteliģentā satiksmes vadības sistēmas); pašvaldības speciālistu un līgumsabiedrību darba atbalsts un koordinēšana, kā arī Civilās aizsardzības plāna datu aktualizācijas nodrošināšana un publisko teritoriju un objektu video novērošana.

Klātesošajiem bija arī lieliska iespēja apskatīt centra sirdi, vietu, kur reāli satiekas visa informācija: interaktīvās kartes, monitorus, vadības pultis, utt., tādejādi gūstot ne tikai teorētisku, bet arī praktisku priekšstatu par centra darbību un tā funkcijām.

Pēc POIC apskates, Valdes sēdes dalībnieki devās uz Jelgavas pilsētas domi, kur turpinājās sēžu jautājumu izskatīšana. Klātesošos vispirms uzrunāja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs, LPS priekšsēža vietnieks no republikas pilsētām Andris Rāviņš, kurš izteica gandarījumu, ka LPS Valdes sēde pirmo reizi norit ārpus LPS ēkas, gūstot arī klātesošo atbalstu, ka šādas izbraukuma sēdes nereti būtu organizējamas arī turpmāk. Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs savā prezentācijā uzsvaru lika uz jautājumu par sadarbības teritorijām un sadarbības nozarēm, uzsverot, ka nav nepieciešams noteikt normatīvajos aktos, kurām pašvaldībām jāsadarbojas, lai notiktu pamatota un uz pašvaldību izaugsmi balstīta sadarbība. 

Paldies POIC un Jelgavas pilsētas domei par uzņemšanu un praktiski noderīgajiem stāstījumiem.