Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldības ir par sakoptu vidi

2. novembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš ir arī Lielās Talkas patrons, aicināja Rīgas pilī Lielās Talkas organizatorus, atbalstītājus un pašvaldību koordinatorus no visas Latvijas.

Šādas tikšanās rudenī kļuvušas par tradīciju, to laikā atskatās uz jau paveikto un iezīmē nākamās talkas vīziju un mērķus. Arī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ir viens no Lielās Talkas organizatoriem jau kopš pirmās talkas. Šajā tikšanās reizē no LPS pasākumā piedalījās ģenerālsekretāre Mudīte Priede un Lielās Talkas darba grupas locekle, padomniece novadu darbības jautājumos Andra Rakšte.

“Pašvaldības un to iedzīvotāji ir ļoti atbildīgi pret vidi, tāpēc Lielā Talka kļuvusi par Latvijas tradīciju. Tā nav tikai atkritumu savākšanas diena, bet gan ģimeņu, kolektīvu, kopienu, ciemu kopā būšanas diena, kad sanākam kopā, lai radītu Latviju zaļāku, sakoptāku un skaistāku. Uzskatu, ka arī pēc 2018. gada šī tradīcija jāturpina, liekot uzsvaru uz zaļu Latviju, veicot vides izglītības un teritorijas labiekārtošanas darbus,” pauž M.Priede.

Kā liecina Lielās Talkas mājaslapā www.talkas.lv publicētā informācija, Latvijas simtgadē ikviens tiks aicināts piedalīties vides sakopšanas aktivitātes divas reizes gadā – Lielā Talka norisināsies 28. aprīlī, bet rudenī cilvēki tiks aicināti vienoties kopā ar citām pasaules valstīm, kas 15. septembrī vienosies lielākajā kopīgajā dabas sakopšanas talkā pasaules vēsturē.

 

Foto: Kristaps Zaļkalns