Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS kolektīvs “spicē” zināšanas par Latviju erudīcijas spēlē

13. novembrī jau otro gadu pēc kārtas, gaidot Latvijas dzimšanas dienu, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kolektīvs organizēja erudīcijas spēli “Latvija”. Spēlei bija desmit raundu, katrs par savu tēmu un ar savu nosaukumu, kuros komandām bija jāatbild uz vairākiem jautājumiem. Spēles galvenā tēma – Latvija un viss, kas saistīts ar mūsu dzimteni.  

1. raundā bija iekļauti dažādi jautājumi, 2. raundā – rēbusi, 3. raundā – jautājumi par pašvaldībām, 4. raundā komandām bija jāizanalizē dotā informācija un jānonāk pie atbildes secinājumu veidā, 5. raundā bija jāatpazīst video (piemēram, kadrs no kādas pašvaldības), 6. raundā bija iekļauti jautājumi par latviešu dzeju, 7. raundā pēc receptēm jāatpazīst latviešu ēdieni, 8. raundā no redzamajiem attēliem jāizsecina, kas ar to domāts (piemēram, pašvaldības priekšsēdētājs), 9. raundā redzamajos attēlos jāatrod kopsakarības, bet 10. raunds bija muzikālais – tajā bija jāatpazīst latviešu dziesmas un mūzika.

Šogad erudīcijas spēlē piedalījās četras LPS kolektīva komandas. Uzvaras laurus plūca komanda ar nosaukumu “Virsaiši” LPS priekšsēža Ginta Kaminska vadībā.

Pasākums iesākās ar Latvijas himnu un G. Kaminska svinīgo uzrunu, kurā viņš aicināja katram atrast to pavedienu, ar kuru viņš visvairāk lepojas Latvijas kontekstā, un vienmēr izcelt to. "Es lepojos, ka esmu dzimis šajā zemē, kurai ir visskaistākais karogs un himna, visgreznākais ģerbonis. Vienmēr domāsim par Latviju kā par stipru valsti!"

LPS kolektīvs ikvienus svētkus ierasti sagaida kopā, organizējot aktivitātes, kas vairo darbinieku zināšanas un erudīciju. Tāpat LPS darbinieki cenšas būt klāt valstiski patriotiskos notikumos, piemēram, Lāčplēša dienas svecīšu iedegšanā un atceres brīžos, barikāžu atceres ugunskura iedegšanā, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienās u.c.