Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS padomniece aicina nesasteigt sešgadnieku sēdināšanu skolas solā

28. novembrī notika Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde, kurā tika apspriests Izglītības un zinātnes ministrijas iepriekš izskanējušais ierosinājums skolas gaitas uzsākt bērniem no sešu gadu vecuma.

Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure klātesošajiem uzsvēra, ka par to vēl ir pārāk daudz neatbildētu jautājumu.

“Šāgada 5. oktobrī noslēgtajā Pašvaldību savienības un Ministru kabineta vienošanās un domstarpību protokolā par šo jautājumu tika panākta vienošanās, ka vispirms nepieciešams nodrošināt normatīvo regulējumu, kam jāstājas spēkā vismaz gadu agrāk par izmaiņām Vispārējās izglītības likumā un Izglītības likumā attiecībā uz pamatizglītības apguves uzsākšanu bērniem no sešu gadu vecuma. Pedagogiem, vecākiem un pašvaldībām šobrīd ir daudz neatbildētu jautājumu par šo reformu, tādēļ uzskatām, ka ir vajadzīga visu iesaistīto pušu diskusija un Izglītības un zinātnes ministrijai jāizstrādā vadlīnijas, kurās tiktu sniegtas atbildes par vides prasībām, skolas infrastruktūru un izglītības iestāžu nodrošinājumu ar tehnoloģijām atbilstoši bērnu vecumposma īpatnībām; higiēnas prasību nodrošināšanu pirmsskolās un skolās atbilstoši bērnu vecumam; mācību līdzekļu nodrošinājumu. Pedagogiem jāsniedz atbalsts profesionālajā pilnveidē un metodikā. Būtiska ir pārejas perioda atbilstība reālajai situācijai, un jāizanalizē arī iepriekšējo reformu pieredze. Tikai saņemot atbildes uz visiem jautājumiem, varam turpināt debates par skolas gaitu uzsākšanu bērniem no sešu gadu vecuma,” pauda I. Dundure.

Turpmākās diskusijas uzņēmusies organizēt Izglītības un zinātnes ministrija.