Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā

LPS izsaka gandarījumu, ka Saeima, ņemot vērā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā lemto, neatbalstīja labklājības ministra ieceri budžeta paketē kā steidzamu (divos lasījumos) virzīt tik jūtīgu tēmu kā bērnu viesošanās viesģimenēs ārvalstīs un ar to saistītie jautājumi. LPS par to pauda viedokli gan valdībā, gan Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un aicināja to virzīt parastajā kārtībā, jo tas nav budžeta jautājums.

Iepriekšminētais tiks skatīts parastajā kārtībā, un Labklājības ministrija to jau ir iesniegusi otrajam lasījumam Saeimā citā pašlaik starp lasījumiem esošajā bērnu tiesību aizsardzības likumprojektā (reģ. Nr. 1081/Lp12) tiek plānots, ka bērna, kurš atrodas audžuģimenē, ciemošanās viesģimenē ārvalstīs nav atbalstāma vispār. Ciemoties varēs tikai bērnu aprūpes iestādēs esošie bērni. Tiek noteikts arī vecums – 12 gadi (ar vienu izņēmumu).

Tuvākajā laikā šo jautājumu paredzēts skatīt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

 

Vineta Reitere,

LPS padomniece juridiskajos jautājumos