Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonferencē informē par personas datu aizsardzības aktuālajiem jautājumiem

6. decembrī Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notika videokonference par personas datu aizsardzības aktuālajiem jautājumiem.

Videokonferencē piedalījās Tieslietu ministrijas Valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina, Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile, Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta Politikas izstrādes un reliģijas lietu nodaļas vadītāja Jevgenija Kučāne, Datu valsts inspekcijas direktore Daiga Avdejanova. Tieslietu ministrijas pārstāvji videokonferences dalībniekus iepazīstināja ar EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES REGULU  (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), kā arī atbildēja uz tiešraides dalībnieku jautājumiem.

Vispārīgā datu aizsardzības regula tika pieņemta 2016. gada 27. aprīlī, bet stājās spēkā 2016. gada 24. maijā, bet piemērojama no 2018. gada 25. maija.

Videokonferences ieraksts atrodams mājas lapas sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs - Videoarhīvs", prezentāciju lejuplādēt var zem šīs ziņas.

 

Kristīne Kinča, Guntars Krasovskis,

LPS padomnieki

 

Personas datu aizsardzības reformas īstenošana
Vispārīgā datu aizsardzības regula-Datu aizsardzības speciālists-Datu subjekta informēšana