Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienībai – 26!

2017. gads gandrīz jau beidzis savu ritējumu, tomēr Latvijas Pašvaldību savienībai decembris ir īpašs mēnesis. 15. decembrī LPS svin savu dzimšanas dienu, šogad – 26!

Veidojot jauno organizāciju, LPS, par pamatu tika ņemta skandināvu un jo īpaši dāņu pieredze, ko pielāgoja vietējiem apstākļiem. 1991. gada vasaras un rudens darbu cēliens noslēdzās 15. decembrī Jūrmalā, kur pašvaldību vadītāji no daudzām pilsētām, rajoniem un pagastiem pulcējās dibināšanas kongresā, lai apvienotos kopīgā organizācijā – Latvijas Pašvaldību savienībā jeb saīsināti LPS. Šī diena ir Latvijas Pašvaldību savienības dzimšanas diena. Par LPS pirmo priekšsēdi ievēlēja Jelgavas pilsētas pašvaldības vadītāju Jāni Bunkšu. Divus gadus vēlāk vadību no J. Bunkša pārņēma Andris Jaunsleinis, kurš Pašvaldību savienību vadīja 23 gadus. Kopš 2017. gada 18. augusta LPS vada Gints Kaminskis.

Šo gadu laikā LPS ir pierādījusi, ka ir spēks, ar ko rēķinās ne tikai Latvijas politiskajā arēnā, bet arī Eiropas mērogā. Nemainīga palikusi Latvijas Pašvaldību savienības sākotnējā iecere un galvenais princips: pārstāvēt pašvaldību intereses un stiprināt demokrātiju.

Video par LPS vēsturi, kas tapa 2016. gadā par godu organizācijas 25 gadu jubilejai, pieejams šeit.

Latvijas Pašvaldību savienība pateicas pašvaldībām par atbalstu un kopīgi sasniegto, savukārt sadarbības partneriem – par veiksmīgo ilggadējo sadarbību!