Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un Konkurences padome vienojas par ciešāku sadarbību

4.  janvārī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāju Skaidrīti Ābramu. Tikšanās mērķis – pārrunāt konkurences neitralitātes principa noteikšanu Konkurences likumā, publiskai personai veicot komercdarbību. Sarunā tika gūta abpusēja izpratne par to, ka pašvaldības var dibināt kapitālsabiedrības un nodarboties ar uzņēmējdarbību, tomēr savā darbībā ievērot konkurences neitralitāti – nenoteikt atšķirīgus “spēles noteikumus”, neradīt nepamatotas priekšrocības, kā arī neizslēgt citus tirgus dalībniekus no tirgus vai tirgus sadaļas.

Vēl tika apspriestas problēmas, kas izriet no aizliegtu vienošanos slēgšanas un rada zaudējumus, tajā skaitā pašvaldību budžetiem. Vienojās, ka jāturpina meklēt risinājumus, kā samazināt zaudējumus un tos atgūt komersantu aizliegto vienošanos gadījumā.

Sarunas noslēdzās ar abpusēju vienošanos par ciešāku sadarbību starp LPS un KP, kā arī savstarpēju informācijas apmaiņu.

No LPS piedalījās arī vecākais padomnieks Māris Pūķis un padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča.