Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža un labklājības ministra tikšanās

7. februārī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar labklājības ministru Jāni Reiru. Tikšanās mērķis bija pārrunāt grūtības asistenta pakalpojuma nodrošināšanā un iespējamos risinājumus, kā arī vienoties par turpmākās rīcības virzieniem. Papildus darba kārtībā bija jautājumi par bāriņtiesu kapacitāti un deinstitucionalizācijas aktualitātēm.

Labklājības ministrs ieskicēja asistenta pakalpojuma nodrošināšanas problemātiku, akcentējot vienotas izvērtēšanas prakses un instrumenta trūkumu pieejamā finansējuma apstākļos.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Pakalpojuma kvalitāti var uzlabot, mācoties citam no cita, tādēļ jāpopularizē pašvaldību labās prakses piemēri. Ja ir vajadzīgs vienots personas vajadzību un nepieciešamā atbalsta izvērtēšanas instruments, jāstrādā pie tā izveides, turklāt noteikti “jāpilotē” pašvaldībās, lai tā ieviešana praksē būtu veiksmīga. Pēc pilotprojektu īstenošanas varēsim vērtēt ministrijas piedāvātās izmaiņas pakalpojumā un vienoties par optimālāko risinājumu.”

Pārrunājot nepieciešamību stiprināt bāriņtiesu kapacitāti un profesionalitāti, LPS priekšsēdis uzsvēra, ka atsevišķās nepilnības ir jārisina individuāli ar katru pašvaldību, tās nevar attiecināt uz visām bāriņtiesām un sistēmu kopumā.

Ņemot vērā sarežģīto deinstitucionalizācijas procesa gaitu, dalībnieki vienojās februārī un martā rīkot papildu tikšanās, kā arī Labklājības ministrijas pārstāvji piedalīsies LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē, lai pārrunātu aktuālos jautājumus – ERAF finansējuma apjomu, pakalpojumu finansēšanu pēc ES fondu finansējuma apguves u.c.

Sarunā piedalījās Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis, LPS padomniece Ilze Rudzīte, Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka, valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece un citi ministrijas eksperti.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos