Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par Publisko personu un iestāžu sarakstu

15. februārī Pašvaldību savienībā notika videokonference par Publisko personu un iestāžu sarakstu, ko atbilstoši Likumam par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru veido un uzturēs Uzņēmumu reģistrs (UR). Paredzēts, ka, sākot ar šāgada 1. jūniju, vienotajā Publisko personu un iestāžu sarakstā iekļautās ziņas par valsts iestādēm un pašvaldībām brīvi un bez maksas būs pieejamas ikvienam interesentam.

Ar Publisko personu un iestāžu saraksta izveides mērķiem, normatīvo bāzi, saraksta ieviešanas kārtību, tajā iekļaujamiem subjektiem un norādāmajām ziņām iepazīstināja Uzņēmumu reģistra Attīstības departamenta projektu vadītāja Jana Jantone (pa labi). Viņas kolēģe – vecākā eksperte Jūlija Lukjanova izskaidroja praktisko pusi – pieslēgšanos e–pakalpojumam, kas pēc 1. marta būs pieejama šādā adresē: https://info.ur.gov.lv. Visi lietotāji tiks autentificēti ar vienoto www.latvija.lv piedāvāto autentifikācijas mehānismu.

Laikā no 1. marta līdz 1. aprīlim likums paredz ziņu aktualizēšanas pienākumu gan valsts pārvaldes, gan pašvaldību iestādēm, kam būs jāprecizē Publisko personu un iestāžu sarakstā jau pieejamās (no VID iegūtās) ziņas un jānorāda trūkstošās. Informāciju iestādes ievadīs elektroniski, izmantojot UR izstrādātu e–pakalpojumu. Detalizētāka informācija par Publisko personu un iestāžu sarakstu atrodama UR tīmekļa vietnē: http://www.ur.gov.lv/?a=1231&v=lv.

Videokonferences ieraksts pieejams šeit.

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos

Publisko personu un iestāžu saraksts
Publisko personu un iestāžu saraksts Praktiskā daļa - e-pakalpojums