Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonferences par personas datu aizsardzības jautājumiem

23., 28. februārī un 16. martā Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Datu valsts inspekciju organizēja videokonferences par personas datu aizsardzības jautājumiem. 

Visas videokonference bija paredzētas ikvienam, kurš ikdienas darbā saskaras ar fizisko personu datu apstrādi: pašvaldību vadībai, deputātiem, sabiedrisko attiecību speciālistiem, pašvaldību informatīvo izdevumu un vietņu veidotājiem, datu aizsardzības speciālistiem, pašvaldību iestādēm un struktūrvienībām, citiem speciālistiem, medijiem utt.

Pirmā videokonference sadarbībā ar Datu valsts inspekciju notika 23. februārī. Tas bija vispārīgs ievads personas datu aizsardzības terminoloģijā, plašs skaidrojums par izmaiņām pēc Vispārīgās datu aizsardzības regulas piemērošanas un pieejamie papildu rīki datu aizsardzībai. Tāpat tika stāstīts par biežākajiem pārkāpumiem, rīcības kodeksu, ietekmes novērtējumu, nepieciešamība veidot jaunu štata vietu - datu aizsardzības speciālista. Prezentāciju no šīs videokonferences atradīsiet zemāk. 

Pirmās daļas videoieraksts pieejams šeit: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/133-videokonference-par-personu-datu-aizsardzibas-jautajumiem-pirma-dala

Otrā daļa notika 28. februārī, kad tika apskatītas tādas būtiskas tēmās, kā informācijas ievietošana pašvaldību un iestāžu mājaslapās, pašvaldību informatīvajos izdevumos. Tāpat Datu valsts inspekcijas speciālisti stāstīja, kādos jautājumos jāuzmanās, translējot domes sēdes tiešraidē, ierakstot tās audio un pēc tam šos ierakstus publiskojot. Prezentāciju no šīs videokonferences atradīsiet zemāk. 

Otrās daļas videoieraksts pieejams šeit: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/135-videokonference-par-personas-datu-aizsardzibas-jautajumiem-otra-dala. 

Abu videokonferenču noslēgumā sekoja plašs jautājumu un atbilžu bloks, tāpēc aicinām abus videoierakstus noskatīties līdz beigām. 

Trešā videokonference notika 16. martā un bija vletīta informācijai par datu aizsardzību, kas skar personas datu apstrādi un aizsardzību valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, izglītības iestādēs, bibliotēkās. Kā nodrošināt personas datu apstrādi atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Trešās daļas videoieraksts pieejams šeit: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/141-videokonference-par-personas-datu-aizsardzibas-jautajumiem-tresa-dala-dala .

 

Paldies Datu valsts inspekcijas speciālistiem par atsaucību!

 

Plašāka informācija:

  • LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja Jana Bunkus

Tālrunis: +371 29170955, e-pasta adrese: jana.bunkus@lps.lv.

  • LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos Guntars Krasovskis

Tālrunis: +371 29104238, e-pasta adrese: guntars.krasovskis@lps.lv.

 

Otrā daļa. Personas datu apstrādes tiesiskie aspekti un ar to saistītās problēmas praksē
Pirmā daļa. Guntis Lauskis - Personas datu aizsardzība: ietekmes novērtējuma praktiskie aspekti
Pirmā daļa. Datu valsts inspekcija: Personas datu aizsardzība.Vispārīgā datu aizsardzības regula
Pirmā daļa. 1-Personas datu apstrāžu reģistra piemēra tabula
Pirmā daļa. 2-Personas datu ietekmes novērtējuma_tabula un paraugs
Pirmā daļa. 3-Personas datu ietekmes novērtējuma izstrādes kritēriji TABULA
Pirmā daļa. 4-Personas datu ietekmes novērtējums _RISKA tabula
Trešā daļa. Aigars Klaucāns. Datu subjekta piekrišana kā tiesiskais pamats personas datu apstrādei
Trešā daļa. Matīss Liepiņš. Personas datu dzēšana un anonimizācija