Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību savienībā darba vizītē Zviedrijas un Somijas delegācija

22. februārī Latvijas Pašvaldību savienībā notika Latvijas, Zviedrijas un Somijas pārstāvju darba sanāksme par paveikto un plānoto jauniešu iesaistē vispārīgajā un profesionālajā izglītībā vai darba tirgū.

Sanāksmē piedalījās Zviedrijas Pašvaldību un reģionu asociācijas, Turku pašvaldības, asociācijas “Norden”, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un LPS pārstāvji.

Diskusijās galvenais akcents tika likts uz to, kā samazināt priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas gadījumu skaitu, veicināt jauniešu atgriešanos izglītības sistēmā un integrāciju darba tirgū. Dalībnieki uzsvēra, ka šī problēma aktuāla visās reģiona valstīs, tādēļ būtiska ir speciālistu sadarbība un pieredzes un informācijas apmaiņa par veiksmīgiem nacionālajiem risinājumiem.

Zviedru un somu kolēģi aicināja latviešu partnerus uz sadarbību, tajā skaitā rosināja iesaistīties Zviedrijas Pašvaldību un reģionu asociācijas vadītās starptautiskās sadarbības platformas Flagship School to Work darbā.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos