Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža dalība uzņēmēju sarunās ar Ukrainas premjerministru

2. martā Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis piedalījās Latvijas uzņēmēju sarunās ar Ukrainas Ministru prezidentu Volodimiru Groismanu, kurš Rīgā bija ieradies darba vizītē un tikās gan ar valsts augstākajām amatpersonām, gan Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) biedriem.

LDDK organizētajā diskusijā puses atzina, ka Latvijas un Ukrainas sadarbībai ir labs potenciāls savstarpēji izdevīgas partnerības veidošanai, kam pirmām kārtām jābalstās abu valstu ekonomiskajā un investīciju sadarbībā. Latvijas uzņēmēji visvairāk ieinteresēti sadarboties tranzīta, ekoloģijas, jauno tehnoloģiju, mašīnbūves, energoefektivitātes, lauksaimniecības, veselības aprūpes un citās jomās.

LPS priekšsēdis tikšanās laikā pauda atzinību vairāku Latvijas pašvaldību sadarbībai ar kolēģiem Ukrainā un arī sadarbībai pašvaldību asociāciju starpā. Latvijas Pašvaldību savienībai izveidojušās lietišķas attiecības gan ar Ukrainas Pilsētu asociāciju un Ukrainas Apgabalu un rajonu asociāciju, gan ar Ukrainas ciemu asociāciju, ar ko sadarbības līgums parakstīts pirms diviem gadiem.

“Sadarbība starp abu valstu pašvaldībām ir jāattīsta un jāpaplašina. Tas ir svarīgi, jo pašvaldību sadarbība palīdz atvērt durvis arī abu pušu uzņēmējiem. Un, jo vairāk pašvaldību iesaistīsies un atradīs partnerus, jo veiksmīgāk attīstīsies uzņēmējdarbība visā Latvijas teritorijā,” uzskata Gints Kaminskis.

Foto: Ainārs Mežulis,12. Saeimas deputāts

 

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore