Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Krāslava atkal Latvijas Pašvaldību savienībā

6. martā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Valdes sēde, kurā kā pirmais tika skatīts jautājums par Krāslavas novada uzņemšanu Pašvaldību savienībā.

Iesniegums no Krāslavas novada domes Latvijas Pašvaldību savienībā tika saņemts 26. februārī, un tajā minēts, ka Krāslavas novada dome par iestāšanos biedrībā lēmumu vienbalsīgi pieņēmusi 22. februārī.

Saskaņā ar LPS statūtu 3.2. punktu lēmumu par biedra uzņemšanu biedrībā pieņem Valde. Pamatojoties uz Biedrību un nodibinājumu likuma 29. panta pirmo daļu un minēto LPS statūtu punktu, Valde vienbalsīgi uzņēma Krāslavas novada pašvaldību par LPS biedru.

“Esmu gandarīts par Krāslavas pašvaldības izrādīto vēlmi un visu vārdā paužu patiesu prieku, ka tagad Latvijas Pašvaldību savienībā ir visas 119 Latvijas pašvaldības,” pēc vienbalsīgā balsojuma pauda LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Krāslava Pašvaldību savienībā atgriezusies pēc gandrīz sešu gadu pārtraukuma. Neraugoties uz ilgo prombūtni, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks arī ir gandarīts par atgriešanos. “Kaut gan nebijām biedrībā, sadarbība un pieredzes apmaiņa jau tāpēc nepārtrūka. Tagad esam atgriezušies Latvijas Pašvaldību savienībā, un šo faktu es komentētu pavisam īsi: komandā būt!”

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas Republikas novadu un republikas pilsētu pašvaldības. LPS dibināta 1991. gada 15. decembrī. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 96. pantu LPS ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu. LPS biedri ir 119 pašvaldības: 9 republikas pilsētu un 110 novadu pašvaldības.