Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža dalība LIZDA Padomes sēdē

21. martā Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis un padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure piedalījās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Padomes sēdē.

Sēdē tika apspriestas turpmākās sadarbības iespējas, LIZDA pārstāvju iesaiste skolu reorganizācijas un likvidācijas procesā (komisijās, sanāksmēs), kā uzlabot LIZDA dalīborganizāciju priekšsēdētāju informēšanu par pašvaldību plāniem skolu tīkla optimizācijā, korekta darba uzteikumu izteikšana, savlaicīga informēšana par izmaiņām darba līgumos pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem, koplīgumu un vienošanos slēgšana starp LIZDA un pašvaldībām un abu organizāciju turpmākā rīcība pēc Satversmes tiesas lēmuma, kas skar pedagogus visā Latvijā.

Viens no problēmjautājumiem, kas izskanēja publiski, ir reforma, kura paredz bērniem no 2019. gada 1. septembra skolas gaitas uzsākt no sešu gadu vecuma, taču arodbiedrības pārstāvji vairākkārt sēdes laikā uzsvēra, ka joprojām nav pietiekamas informācijas par virkni būtisku jautājumu, kas skar šo reformu.

Sanāksmes noslēgumā LIZDA un LPS vienojās par kopīgi organizētām reģionālajām konferencēm, kurās tiktu aktualizēti jautājumi par pedagogu metodiskā atbalsta (skolas, pašvaldības, nacionālā līmenī) sistēmas pilnveidi.

Informācija un foto: LIZDA