Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālisti apspriež aktuālākos komunikācijas jautājumus

17. un 18. maijā Mārcienas muižā Madonas novadā notika jau ceturtais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētais Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību (SA) speciālistu seminārs. Šoreiz tas iesākās ar emocionālu brīdi – ar jaunā Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu cunftes (LPSASC) karoga pacelšanu. To mastā pacēla Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs

"Tas ir kā simbols, ka mēs, sabiedrisko attiecību speciālisti, esam vienoti, augstu godājam savu profesiju, tās profesionālos un ētiskos aspektus. Tas ir simbols, ka visam pāri ir godīga komunikācija, jaucot sienas un barjeras, veidojot dialogu ar ikvienu, kurš to vēlas. Šis karogs nav tikai krāsains auduma gabals, tas ir mūsu apliecinājums, ka šo profesiju esam izvēlējušies tāpēc, ka tā ir labākā ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē," semināra atklāšanā uzsvēra LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Bunkus. 

"Laba ziņa mūsdienās ir liela vērtība, tāpēc sabiedrisko attiecību speciālistiem ir ļoti atbildīga profesija – šo ziņu ne tikai saskatīt, bet arī pasniegt mērķauditorijai. Pašvaldības pieņem daudzus labus lēmumus, un iedzīvotājiem tie ir jāzina," uzrunājot klātesošos, pauda A. Lungevičs. 

Pēc priekšsēdētāja vēlējumiem un iedvesmas vārdiem sākās piesātinātā semināra divu dienu programma, ko atklāja Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) Valdes priekšsēdētājas Kristīnes Mennikas videosveiciens.

Par uzņēmuma iekšējo komunikāciju un kultūru SA speciālistiem pastāstīja pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” Klientu apkalpošanas un komunikācijas nodaļas vadītājs Viktors Zaķis, kurš kā lektors pašvaldību SA speciālistu semināros uzstājās jau otro reizi. 

Savukārt par reputāciju mākslīgā intelekta un lielo datu laikmetā stāstīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra komunikācijas vadītāja Linda Curika

Par mūžam aktuālo jautājumu – pareizu pieturzīmju lietojumu un biežāk sastopamajām kļūdām – klātesošos izglītoja LPS iknedēļas elektroniskā informatīvā izdevuma korektors un maketētājs Arturs Hansons. Pirms stāstījuma A. Hansons klātesošajiem arī deva izpildīt patstāvīgo darbu, lai pēc tam kopā izanalizētu pieturzīmju lietojumu. 

Pirmās dienas noslēgumā speciālistiem bija iespēja viesoties vietējā vīna darītavā “Domu pietura”.

Otrajā dienā SA speciālisti darbu sāka ar lekciju par protokolu un lietišķās etiķetes pamatprincipiem ikdienā un pasākumu organizēšanā, ko vadīja Ārlietu ministrijas valsts protokola otrā sekretāre protokola etiķetes pasniedzēja Jana Trahimoviča.

Kā veiksmīgāk fotografēt ar mobilajām ierīcēm, kā apstrādāt foto un kam pievērst uzmanību fotografēšanas brīdī, stāstīja DigiCOMNet pārstāvis Latvijā Mareks Matisons.

Divu dienu intensīvo semināru noslēdza J. Bunkus stāstījums par aktualitātēm un LPS paveikto pašvaldību informatīvo izdevumu un vietņu jautājumos. 

Sirsnīgs paldies Mārcienas muižai un Madonas novada domes priekšsēdētājam A. Lungevičam par viesmīlību, Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciālistiem Ilzei Riekstiņai un Dāvim Veckalniņam par atsaucību pasākuma organizēšanā, lektoriem par iespēju atbraukt un dalīties ar zināšanām par SA speciālistiem aktuāliem jautājumiem, kā arī muzicējošajiem puišiem no Madonas, kas ļoti skaisti papildināja viesošanos vīna darītavā. 

-------------------------

Dienas kārtība:

17. maijs

Plkst. 11.00

Svinīgā atklāšana pie Kungu nama (ārā), kopbilde

Jana Bunkus, LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Gunta Klismeta, LPS Komunikācijas nodaļas redaktore

1. Plkst. 11.20

Semināra atklāšana Akmens mājā

Agris Lungevičs, Madonas novada domes priekšsēdētājs

2. Plkst. 11.30

Sabiedriskās attiecības un komunikācija Madonas novada pašvaldībā

Ilze Riekstiņa un Dāvis Veckalniņš, Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciālisti

3. Plkst. 11.45

Organizācijas kultūras vērtību veidošanās: organizācijas iekšējā komunikācija

Viktors Zaķis, “Rīgas satiksmes” Klientu apkalpošanas un komunikācijas nodaļas vadītājs

4. Plkst. 12.45

Praktisks uzdevums

5. 13.00 Pusdienas

6. 14.00

Reputācija mākslīgā intelekta un lielo datu laikmetā

Linda Curika, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra komunikācijas vadītāja

7. 15.30

Pieturzīmes latviešu valodā

Arturs Hansons, LPS elektroniskā iknedēļas izdevuma infoLOGS korektors un maketētājs, LPS vietnes korektors

 

18. maijs

1. Plkst. 9.30

Protokola un lietišķās etiķetes pamatprincipi ikdienā un pasākumu organizēšanā

Jana Trahimoviča, Ārlietu ministrijas valsts protokola otrā sekretāre, protokola un etiķetes pasniedzēja

2. Plkst. 11.00

Digitālā fotogrāfija ar viedtālruni – risinājums komunikatora ikdienas krīzē. Fotogrāfijas principi un ieteikumi, kā notikumu fiksācijai izmantot viedtālruni

Mareks Matisons, LASAP biedrs un DigiComNet (starptautisks mediju, komunikācijas un sociālo mediju platformu speciālistu organizācija ar 3500 biedriem Eiropā un Vidusāzijā) pārstāvis Latvijā

3. Plkst. 13.00

Auditorija: īstās atrašana, tās nozīme un mērķēšana sociālajos tīklos

Ieva Knāķe-Milberga, sociālo tīklu komunikācijas konsultante

4. Plkst. 14.00

Aktuālie jautājumi; pašvaldību informatīvie izdevumi un tiesiskais regulējums; VARAM izstrādātais MK noteikumu projekts par vietnēm; apkopojums un ierosinājumi nākamajam semināram

Jana Bunkus, LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Gunta Klismeta, LPS Komunikācijas nodaļas redaktore

5. Noslēgums

 

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Jana Bunkus. LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja
Arturs Hansons. Pieturzīmes latviešu valodā: biežākās kļūdas un problēmsituācijas