Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Valdes sēde

5. jūnijā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Valdes sēde, kurā LPS padomnieki Lāsma Ūbele, Aino Salmiņš un Ivita Peipiņa informēja par sarunu procesa ar ministrijām rezultātiem, uzsverot būtiskākos jautājumus, kuros panākta vienošanās, kā arī tos, pie kuriem darbs turpinās. Par sarunu gaitu plašāka informācija pieejama LPS ziņu sadaļā. Plašāku informāciju par sarunu gaitu skatīt zemāk. 

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure klātesošos Valdes locekļus informēja par situāciju plaši diskutētajā izglītības satura reformas jautājumā. Valdes locekļi uzsvēra arī publiski izskanējušo LPS pausto viedokli, ka pašvaldības ir par izglītības satura reformu, jo daudzviet tā jau tiek realizēta īsākā vai plašākā laika periodā, tomēr jāņem vērā arī paustie iebildumi. Plašāk par LPS viedokli izglītības reformas kontekstā: http://www.lps.lv/lv/zinas/lps/4144-latvijas-pasvaldibu-savieniba-atbalsta-pardomatu-izglitibas-satura-reformu. 

 Savukārt LPS padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Kinča Valdes locekļiem cēla priekšā informatīvo ziņojumu par oficiālās publikācijas un tiesiskās informācijas nodrošināšanas funkcijas izpildi, ko Valde nolēma nesaskaņot. Konceptuāli LPS atbalsta ziņojumā ietverto ideju, ka par valsts budžeta līdzekļiem visi pašvaldību saistošie noteikumi tiek publicēti vienuviet – oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un sistematizēti portālā www.likumi.lv, bet vielaikus izsaka vairākus iebildumus.