Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS ar Bauskas novada pašvaldību plāno aktivitātes Eiropas Vietējās solidaritātes dienām (EVSD) novembrī

20. jūnijā LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede un LPS padomniece Elita Kresse tikās ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Arnoldu Jātnieku un Bauskas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Ilzi Tijoni, lai pārrunātu sadarbības iespējas aktivitāšu rīkošanā Eiropas Vietējās solidaritātes dienas ietvaros, ko plānots organizēt šī gada novembrī. Tikšanās laikā LPS ģenerālsekretāre arī uzteica Bauskas novada pašvaldības līdzšinējo aktīvo iesaisti attīstības sadarbības jomā, kā arī informēja par aktualitātēm LPS komiteju darbā.

Šogad plānots Bauskas novada pašvaldībā rīkot galvenās EVSD aktivitātes, kur viens no pasākumiem būs bērnu un jauniešu no Latvijas un Gruzijas zīmējumu konkurss. Latvijā LPS sadarbībā ar pašvaldībām un plānošanas reģioniem Eiropas Vietējās solidaritātes dienu (EVSD) pasākumus rīko kopš 2016. gada, kad tā notika Vidzemes plānošanas reģionā, 2017. gadā virkne pasākumu notika sadarbībā ar Jaunpils novada pašvaldību. EVSD pasākumi katru gadu novembrī notiek daudzviet Eiropā.

Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību un to nacionālo asociāciju kopa (Platforma) 2016. gadā  uzsāka ikgadēju divu nedēļu kampaņu, lai veicinātu pašvaldību un iedzīvotāju iesaisti globālās solidaritātes un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā, kā arī lai atbalstītu Eiropas demokrātiskās vērtības – dažādību un solidaritāti. Pašvaldībām visā Eiropā ir galvenā loma, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. Tālab EVSD pasākumi ir labs un atraktīvs veids, kā pašvaldības var informēt un mobilizēt to iedzīvotājus, lai veicinātu aktīvāku un atbildīgāku pilsoniskumu, saprotot, ka globālās attīstības pamatā ir mūsu ikdienas rīcība.